Šport
10 ogledov

Prvaki ugasnili Sonca

NBA Phoenix Suns San Antonio Spurs zadnja tekma Goran Dragić Žurnal24 main
Ekipa San Antonio Spurs, branilka naslova prvaka lige NBA, je doma premagala Phoenix Suns s 100:95, Goran Dragić je zbral 17 točk, štiri podaje in tri skoke ter bil v 33 minutah in pol tretji strelec Phoenixa. Njegovega brata Zorana Dragića ni bilo v postavi Phoenixa.

V San Antoniu je Danny Green, nekdanji igralec Union Olimpije, zbral 20 točk, Patty Mills (15 točk) pa je s parom trojk v zadnjih veh minutah poskrbel, da so gostitelji ohranili prednost in odsotnost Argentinca Manuja Ginobilija, ki zaradi težav s hrbtom v drugem polčasu ni igral, v drugem delu pa sta malo igrala tudi druga dva zvezdnika prvakov, Tim Duncan (12 točk, 7 skokov) in Tony Parker (7 točk). Kljub temu so domači zmagali, predvsem po izjemni igri v zadnjih desetih minutah, saj so zadnjo četrtino dobili kar z 41:26. Za Sunse, ki so izgubili prvič po štirih zmagah, sta več točk od Gorana Dragića dosegla le P.J. Tucker in Eric Bledsoe (po 19 točk).

"Danes je bila ena od tekem, ko so se fantje 'zaletavali' na trojko, namesto da bi metali s krajših razdalj ali šli na osebne napake. Kot da umirajo ali živijo od metov za tri točke. Ti fantje mislijo, da lahko zadenejo vsak met, pa ni tako in zato pride do porazov," se je jezil trener gostov Jeff Hornacek, ki je v zaključku dobil dve tehnični napaki. Gostje so trojke metali 7:26, domači pa 11:23.

Poražen tudi Udrih

Izgubilo je tudi drugo moštvo slovenskega košarkarja v NBA. Igralci New Orleans Pelicans so doma ugnali Memphis Grizzlies s 106:95, Beno Udrih pa je v 15 minutah in 17 sekundah zbral devet točk ter po en skok in podajo za Memphis.

Ostroge so sedaj sedme na zahodnem delu lige, Sonca pa osma. Takoj za njimi so v boju za končnico Pelikani. Ti so doma v New Orleansu zmagali na krilih Jrueja Holidayja (23 točk) in Tyreka Evansa (21 točk, 10 skokov) ter pokvarili vrnitev centra Zacha Randolpha (po 11 točk in skokov) v vrste Memphisa; devet tekem ni igral zaradi poškodbe desnega kolena. Za goste sta Španec Marc Gasol in Mike Conley dodala po 19 točk.

Bojevniki ugnali Konjenike

Najboljša ekipa lige ostala Golden State Warriors, ki je doma odpravila Cleveland Cavaliers s 112:94. Klay Thompson je zbral 24 točk, Stephen Curry pa 23 in 10 podaj za 13 domačo zmago v nizu. Cleveland je na zadnjih sedmih tekmah dobil le en dvoboj, v tem nizu pa ne igra zvezdnik LeBron James zaradi poškodbe kolena.

Liga NBA, izidi:

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 100:95
New Orleans Pelicans : Memphis Grizzlies 106:95
Indiana Pacers : Boston Celtics 107:103*
Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers 88:90
Detroit Pistons : Atlanta Hawks 103:106
Washington Wizards : Chicago Bulls 102:86
Oklahoma City Thunder : Utah Jazz 99:94
Milwaukee Bucks : Minnesota Timberwolves 98:94
Sacramento Kings : Denver Nuggets 108:118
Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 112:94
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 101:84

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.