Šport
44 ogledov

Dragić s 25 točkami ukrotil Teličke

Chris Andersen Goran Dragić Miami Heat Phoenix Suns NBA Reuters
Za slovenskim organizatorjem igre Goranom Dragićem je še en zelo uspešen večer. Pri zmagi Phoenix Suns, ki so na domačem parketu premagali Dallas Mavericks s 124:115, je Dragić prispeval kar 25 točk. Njegov brat Zoran znova ni bil v postavi Phoenixa.

Pri Phoenixu se je izkazal tudi Eric Bledsoe, ki je v statistiko tekme vpisal svoj drugi karierni trojni dvojček s 16 točkami, 11 podajami in 10 skoki, Gerald Green pa je dodal 22 točk. Goran Dragić je bil s 25 točkami prvi strelec obračuna v US Airways Centru. Ljubljančan je imel z 39 minutami najdaljšo minutažo, ob 25 točkah je dodal še tri skoke, štiri podaje in ukradeno žogo.

Pri moštvu iz Dallasa sta se Dirk Nowitzki in Tyson Chandler ustavila pri 22 točkah. Chandler je imel še 14 skokov. Phoenix je Dallas premagal z največjim izkupičkom točk v tej sezoni. Phoenix, ki je slavil še četrtič po vrsti, je s 16 zmagami in 14 porazi na osmem mestu razvrstitve na Zahodu.

Bledsoe iztrgal žogo Dragiću

Dragić je bil znova odločilni igralec Phoenixa. Bil je pravzaprav tako dober, da si je eno odbito žogo za boljšo statistiko od Dragića "sposodil" soigralec Bledsoe, ki je potreboval le še en skok za trojni dvojček. Bledsoe je Ljubljančanu 31 sekund pred koncem srečanja dobesedno iztrgal žogo iz rok, kapetan slovenske reprezentance pa je izgubil ravnotežje in se je znašel na parketu.

"'Bleda' sem zbadal, da me je ustrahoval. Ampak, če sem iskren, nisem vedel, da potrebuje le še en skok. Če bi vedel, bi mu prepustil žogo. Drugače pa je res lepo, da ga je dobil. Vsi gledalci in soigralci so se smejali ob tem," je za ameriške medije po tekmi dejal dobro razpoloženi Dragić, ki je za Bledsoeja dejal, da je ob koncu tekme prešel v "zverinski način" delovanja.

"Rekli so mi, da sem poškodoval Gorana in da bo odsoten vsaj dva tedna. Molil bom, da se kaj takega ne bo zgodilo," je ob smehu soigralcev dejal Bledsoe, ki je priznal, da je vedel, da ga od dosežka loči le en skok: "Bil sem povsem izčrpan, po parketu sem tekel kot kura brez glave in iskal tisti zadnji skok." Sicer pa je Bledsoe prepričan, da je končno moštvo iz Phoenixa odigralo odlično tekmo tako v obrambi kot v napadu: "Vsi smo bili v preži, pravzaprav si ne bi mogli želeti boljše tekme. To je bila bržkone najbolj zabavna tekma, ki sem jo odigral doslej."

Lakersi presenetili Warriorse

V obilici košarkarskih tekem izstopa zmagoslavje letos sila podpovprečne ekipe Los Angeles Lakers, ki je pripravilo prvovrstno presenečenje ter v košarkarskem hramu Staples Centru premagalo vodilno moštvo lige NBA Golden State Warriors s 115:105. Jezerniki so slavili brez najboljšega igralca Kobeja Bryanta, ki ga je trener spočil. Kar sedem igralcev Los Angelesa je vpisalo vsaj deset točk na tekmi proti trenutno najboljši ekipi lige NBA.

Obračun moštev Portland Trail Blazers in Oklahoma City Thunder je odločil podaljšek, po katerem je Portland slavil s 115:111. Podaljšek je izsilil Damian Lillard, ki je zadel trojko le tri sekunde pred koncem rednega dela. V podaljšku pa je bil najbolj dejaven s sedmimi točkami, skupno je sicer na tekmi prispeval kar 40 točk. Pri poraženih gromovnikih je blestel Russell Westbrook s 40 točkami in 10 skoki in šestimi podajami, a je moral zaradi osebnih napak v podaljšku s parketa. Westbrook je tudi zgrešil met za tri točke za zmago v rednem delu tik pred zvokom sirene.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Dallas Mavericks 124:115
Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 115:105
Oklahoma City Thunder : Portland Trail Blazers 111:115*
Cleveland Cavaliers : Minnesota Timberwolves 125:104
Indiana Pacers : New Orleans Pelicans 96:94
Orlando Magic : Boston Celtics 100:95
Washington Wizards : Chicago Bulls 91:99
Atlanta Hawks : Los Angeles Clippers 107:104
Brooklyn Nets : Denver Nuggets 102:96
Miami Heat : Philadelphia 76ers 87:91
Milwaukee Bucks : Charlotte Hornets 101:108

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.