Šport
11 ogledov

Visok poraz Sonc, Grizliji meljejo naprej

Goran Dragić Phoenix Suns EPA
Košarkarji Phoenixa so gostovali v Denverju in visoko izgubili. Domači Nuggets so bili boljši s 122:97, pri poraženih soncih je Goran Dragić dosegel sedem točk v 24 minutah. Ekipa Bena Udriha Memphis Grizzlies pa je slavila v Portlandu s 112:99, slovenski košarkar je v desetih minutah zbral šest točk.

Eric Bledsoe je bil s 16 točkami sicer najbolj razpoložen pri Phoenixu, pri Denverju pa je z 22 izstopal Arron Afflalo. Dragićevega mlajšega brata Zorana pa tokrat ni bil v ekipi Phoenixa. Nuggets so prekinili niz slabih tekem proti Phoenixu in po petih porazih na medsebojnih tekmah - zadnjo pred le dvema dnevoma je Phoenix dobil s 120:112 - le zmagali. Ključ je bila boljša obramba in tudi nerazpoloženost tekmecev, ki so iz igre metali 38-odstotno.

"Bolj aktivni so bili, prevladovali so v obrambi in dobili skok v napadu. Na začetku tekme pa nam ni stekel niti met, medtem ko so oni zadeli vse," je starejši Dragić za ameriške medije ocenil izgubljeni dvoboj. Ob polčasu je bilo tudi zaradi slabega skoka (na koncu 58-34 za Denver) že 66:47, vodstvo pa so domači znali brez težav obdržati do konca.

Nova zmaga Memphisa

Pri Memphisu je bil najboljši strelec Marc Gasol s 26 točkami, do dvojnega dvojčka mu je zmanjkala le ena podaja. Razpoložen je bil tudi Mike Conley z 21 točkami in desetimi skoki. V obračunu ekip, ki krojita vrh lige v tej sezoni, je Portland moral priznati premoč in tako prvič po devetih zmagah v nizu doživel poraz. Na drugi strani pa so se košarkarji Mephisa zdaj povzpeli na vrh zahodne konference, saj imajo ob 14 zmagah le dva poraza.

"Super sodelujemo. Vemo, kašno obrambo bodo tekmecu uporabili na meni in Conleyju, zato se lahko prilagodimo in ko nam steče še skok, nas je težko loviti," je skrivnost uspeha razložil Gasol. Pri poražencih, ki so šele drugič v sezoni klonili doma, pa je Wesley Matthews tekmo končal pri 26 točkah.

Odlična vrnitev Westbrooka

Na tekmi med Oklahomo in New Yorkom se je Russell Westbrook vrnil po poškodbi roke in takoj zablestel, za zmago svoje ekipe s 105:78 je prispeval 32 točk. Na dvoboju med Dallasom in Torontom je Monta Ellis polovico svojih 30 točk dosegel v zadnji četrtini, tudi odločilni za zmago Mavericks 21 sekund pred koncem.

Pri 30 točkah je tekmo končal tudi Blake Griffin, njegovi Los Angeles Clippers so premagali Houston desetič v zadnjih 11 dvobojih. Le tri točke manj je zbral francoski zvezdnik Tony Parker za zmago San Antonia proti Sacramentu, ki pa ni mogel računati na obolelega prvega moža DeMarcusa Cousinsa.

Nov poraz Lakersov

V klasičnem obračunu med Chicagom in Bostonom je zmagal prvi s 109:102, Jimmy Butler je zbral 22 točk, Derrick Rose 21, Pau Gasol pa 15 in imel prav toliko skokov. Pri poražencih pa so imeli z Jaredom Sullingerjem najboljšega strelca tekma (32 točk).

Na tekmi med Jezerniki in Minnesoto so gostje odnesli zmago iz Los Angelesa, potem ko je življenjsko tekmo odigral Zach LaVine. Zbral je doslej največ 28 točk, zadel pa tudi odločilni prosti met za 120:119.

Liga NHL, izidi:

Charlote Hornets : Golden State Wariors 101:106
Atlanta Hawks : New Orleans Pelicans 100:91
Detroit Pistons : Milwaukee Bucks 88:104
Toronto Raptors : Dallas Mavericks 102:106
Houston Rockets : Los Angeles Clippers 85:102
Oklahoma City Thunder : New York Knicks 105:78
Indiana Pacers : Orlando Magic 98:83
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 112:104
Denver Nuggets : Phoenix Suns 122:97
Portland TrailBlazers : Memphis Grizzlies 99:112
Los Angeles Lakers : Minnesota Timberwolves 119:120
Boston Celtics : Chicago Bulls 102:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.