Šport
72 ogledov

Lindsey Vonn si je zlomila roko

lindsey vonn EPA
Ameriška alpska smučarka Lindsay Vonn ima vnovič težave s poškodbami.

V četrtek si je 32-letna Lindsey Vonn pri padcu med treningom v Copper Mountainu zlomila desno nadlahtnico, na spletni strani poroča italijanski športi časnik Gazzetta dello Sport. Kako dolgo bo ameriška zvezdnica odsotna tokrat, še ni znano, vsekakor pa je močno vprašljiv uvod v sezono.

Vonnova je novico potrdila tudi na Facebooku in k tekstu kot dokaz prilepila fotografije, tudi rentgenske, ki kažejo zlom, pa tudi vijake v zlomljeni roki. "Na žalost sem včeraj na treningu v Copperju padla in si pri tem zlomila desno nadlahtnico. Operacijo v Vailu sem prestala odlično, vsi so super skrbeli zame," je zapisala tekmovalka. Po neuradnih podatkih, ki jih je avstrijski agenciji APA zaupal nekdanji smučar Rainer Salzgeber, je padla že na začetku proge, potem ko ji je zagrabilo robnik na smučki.

Američanka zaradi poškodbe nikakor ni vrgla puške v koruzo, kar je dokazala že z naslednjim stavkom. "Seveda sem frustrirana zaradi novega udarca, a vsaj moja kolena so v redu in skušala se bom vrniti, kakor hitro se bo dalo in kar naredim vedno." Smučarska karavana zdaj čaka na natančne zdravniške napovedi, kdaj bo tekmovalka, ki jo med 6. in 19. februarjem prihodnje leto čaka SP v St. Moritzu, spet nared za tekmovanja.

Poškodbe so ji preprečile ogromno zmag

Vsekakor pa je Vonnova tista, ki ima kot najuspešnejša smučarka v svoji zbirki že 76 zmag in ob primernem zdravju je trenutno edina, ki bi na prvem mestu večne lestvice lahko ogrozila Šveda Ingemarja Stenmarka, ki jih je zbral še deset več. Prav poškodbe so ji do zdaj preprečile, da se odličnemu Švedu ni še bolj približala, javno pa je napovedala, da je tudi to eden njenih športnih ciljev. Njeno vrnitev je napovedal tudi proizvajalec opreme Head.

Vsekakor je to le nova v vrsti poškodb te ameriške tekmovalke. Nazadnje si je nogo zlomila 27. februarja letos na superveleslalomu v Andori, s čimer je izgubila tudi možnost, da se bori za že svoj 5. veliki kristalni globus. Zdaj je načrtovala vrnitev na tekme novembra v Lake Louisu, kjer je v karieri dosegla že 18 zmag. Za letošnjo sezono je namreč napovedala, da se bo bolj posvetila hitrim disciplinam. A začelo se je že leta 2009 z globokim urezom na palcu, ki bi bil glede na kasnejše poškodbe lahko ocenjen kot praska.

Leta 2012 je bila v bolnišnici v Vailu, ko nihče niti ni natančno vedel, kaj je z njenim zdravstvenim stanjem. Posebej hudo je bilo nato leta 2013, ko je padla na superveleslalomu na SP v Schladmingu ter si potrgala kolenske vezi. Vrnila se je na smuči, a si nato novembra 2013 v Copper Mountainu spet strgala vezi, zaradi česar je manjkala tudi na olimpijskih igrah v Sočiju.
V letu 2015 je sledil zlom gležnja na poletnem treningu na Novi Zelandiji, lani je padcu v Andori na spisek poškodb dodala še pasji ugriz, a na srečo v roko. Ob vseh poškodbah pa je tekmovalka pred časom priznala tudi, da ima težave zaradi depresije.

Pred novo poškodbo se je Vonnova letos veliko ukvarjala s svojo knjigo "Strong is the new beautyfull" in tik pred poškodbo na twitterju pisala, kako se veseli, da se je ta uvrstila med "bestsellerje" pri New York Timesu, zaradi česar je izpustila tudi uvod v sezono in veleslalom konec oktobra v Söldnu.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:27 12.november 2016.

    Res nima sreče.Upam, da se čimprej pozdravi.