Šport
12 ogledov

Loeb se počasi oddaljuje tudi Sordu

Sebastien Loeb
1/17
Žurnal24 main
Po drugem dnevu relija po Nemčiji je prepričljivo v vodstvu aktulani svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb, ki mu z dobrimi 30 sekundami zaostanka sledi le še moštveni kolega Dani Sordo.

V Nemčiji (v okolici Trierja, najstarejšega nemškega mesta) se odvija deveti od 13 relijev za svetovno prvenstvo. Aktualni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroën) pa dobesedno drvi novi zmagi naproti. Sodeč po 14 hitrostnih preizkušnjah njegovemu tempu lahko sledi le moštveni kolega Španec Dani Sordo pa še on počasi izgublja dvoboj s Francozom. Pred zadnjimi petimi HP ima že več kot 30 sekund zaostanka (35,7). Vsi ostali zaostajajo najmanj dobri dve minuti in v primeru, da ne bo prišlo do odstopa koga od vodilnih dveh, do sprememb na samem vrhu ne bi smelo priti.

Nizozemca zajel ogenj
Dirkalnik nizozemskega voznika Jasperja van der Heuvela in njegove sovoznice Martine Kolman je med relijem zajel ogenj. Oba sta utrpela opekline in so ju prepeljali v bolnišnico; po prvih informacijah člana ekipe Mitsubishi nista v življenjski nevarnosti. Kolmanova ima nekoliko večje opekline po obrazu in rokah, Heuvel pa lažje po obrazu. Ogenj je zajel tudi avto znamke Mitsubishi, ki ga je upravljal Mehičan Michel Jourdain, vendar je tako kot njegov sovoznik Španec Oscar Sanchez Benavente ostal nepoškodovan.

Zanimiv je tudi dvoboj za tretje mesto med še eni dirkačem Citroëna Sebastienom Ogierjem in Fincem Jarijem-Mattijem Latvalo (Ford). Razlika med mladeničema je le 16 sekund, tako da bo v nedeljo zagotovo še vroče. Po težavah v 13. hitrostni preizkušnji pa se je od boja za najvišja mesta in zelo verjetno tudi od boj za naslov svetovnega prvaka poslavlja Finec Mikko Hirvonen (Ford).

Prvi dan (petek)
Loeb je vodil že po polovici prvega dne. Na preizkušnji, ki jo je dobil že sedemkrat in niti enkrat izgubil, je bil v petek opoldne z zaostankom osmih sekund na drugem mestu Sordo. Dopoldne sicer ni minilo brez težav za prvaka, saj je na drugi hitrostni preizkušnji zadel v zid, a z nekaj sreče ušel resnejši poškodbi platišča. "Če bi ga zamenjali, bi izgubil nekaj časa. Prav je bilo, da sem dirkal naprej, saj nisem izgubljal veliko časa. Je pa res, da Dani dobro pritiska." Finska tovarniška dirkača Forda sta sledita na tretjem in četrtem mestu, pri čemer je imel Latvala 37, Mikko Hirvonen pa 40 sekund zaostanka. Na popoldanskih treh brzincih je Loeb obdržal minimalno prednost, Ogier pa se je prebil pred Hirvonena na četrto mesto. "Zagotovo je bil zame to zelo dober dan, a ni mi bilo lahko. Najprej je zelo dobro pritiskal Petter, nato pa je bil zelo hiter Dani. Če želim zmagati, bom moral dobro dirkati tudi v soboto," je prvi dan opisal Loeb. Norvežan Petter Solberg (Citroën) je zaradi predrte pnevmatike izgubil skoraj tri minute in je dan sklenil na devetem mestu.

Reli po Nemčiji, po 14 od 19 hitrostnih preizkušenj:

1. Sebastien Loeb (Citroën)
2. Dani Sordo (Citroën) + 35,7
3. Sebastien Ogier (Citroën) + 2:07,1
4. Jari-Matti Latvala (Ford) + 2:23,7
5. Petter Solberg (Citroën) + 5:16,0
6. Kimi Räikkönen (Citroën) + 7:24,4
7. Matthew Wilson (Ford) + 7:43,9
8. Mikko Hirvonen (Ford) + 12:27,4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.