Šport
10 ogledov

Loeb: "Skoraj popoln nastop"

Sebastien Loeb
1/24
Žurnal24 main
Citroën je na sedmi tekmi za SP v reliju potrdil predvlado. V Bolgariji je slavil štirikratno zmago, najhitrejši pa je bil vodilni v skupnem seštevku Sebastien Loeb.
Tukaj si lahko pogledate ekskluzivno fotoglerijo zakilisja ekipe Žurnal24, ki je v Sofiji. 1. DAN in 2. DAN.

Vozniki citroenov so na reliju po Bolgariji, sedmi letošnji dirki za SP, slavili kar štirikratno zmago.

Najboljši je bil šestkratni svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb pred svojim moštvenim kolegom Špancem Danijem Sordom, uspeh francoskega proizvajalca pa sta dopolnila Norvežan Petter Solberg in Francoz Sebastien Ogier na mestih tri in štiri.

Prednost citroenovih voznikov je bila tokrat med zgodovinskimi v reliju, saj je nazadnje leta 1993 podoben uspeh dosegla toyota. Najboljši med vozniki brez citroena pa je tako postal petouvrščeni Finec Mikko Hirvonen s fordom, ki je za zmagovalcem zaostal dobre 3:17 minute.

Zame je bil to skoraj popoln nastop. Že v soboto sem imel veliko prednost, zato sem danes vozil le še s kontroliranim tveganjem.
Sebastien Loeb

Sicer pa je Loeb na dobrih 354 kilometrov dolgi dirki prehitel Sorda za 29 sekund in bolj zanimiv, kot boj za zmago, je bil boj za drugo mesto, kjer si je Španec priboril dobrih šest sekund prednosti pred Solbergom.

V skupnem seštevku za SP je branilec naslova Loeb po četrti zmagi v sezoni vse bližje sedmemu naslovu. Po dobri polovici, sedmih od skupno 13 dirk, ima Loeb s 151 točkami zdaj natančno 51 točk prednosti pred Ogierjem, Hirvonen na tretjem mestu zaostaja že za 65 točk.

Končni izidi relija po Bolgariji:
1. S. Loeb (Citroën) 3:02:39,2 ure

2. D. Sordo (Citroën) + 0:29,5
3. P. Solberg (Citroën) + 0:36,3
4. S. Ogier (Citroën)  + 1:55,0
5. M. Hirvonen (Ford) + 3:17,8
6. J.-M. Latvala (Ford) + 4:28,5

Vrstni red v SP (7/13):
1. S. Loeb (Fra/Citroën Total) 151 točk
2. S. Ogier (Fra/Citroën Junior Team) 100
3. M. Hirvonen (Fin/BP-Ford Abu Dhabi) 86
4. J.-M. Latvala (Fin/BP-Ford Abu Dhabi) 80
5. P. Solberg (Nor/Petter Solberg) 78
...
10. K. Räikkönen (Fin/Citroen Junior Team) 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.