Šport
11 ogledov

Lorenzo kot prvi, Rossi padel

Marquez, Lorenzo, Pedrosa EPA
Pred zadnjo dirko b boju za naslov svetovnega prvaka Jorgeju Lorenzu kaže zelo dobro. V kvalifikacijah je bil najhitrejši, pol sekunde pred Marquezom.

Valentina Rossija očitno čaka zelo težko delo na zadnji dirki sezone. Za naslov svetovnega prvaka bi si moral privoziti drugo mesto v primeru zmage moštvenega kolega in velikega tekmeca Jorgeja Lorenza. Ta je v kvalifikacijah prepričljivo ugnal vse tekmece, Italijan, ki bo zaradi kazni VN Valencie začel z zadnjega mesta, pa je padel in končal v pesku.

Za skoraj pol sekunde je za Lorenzom, ki je svojo hitrost in odločenost nakazal tudi z rekordom kroga, zaostal Marc Marquez, v prvi vrsti pa bo startal še en Španec Dani Pedrosa.

"Brez dvoma najboljši krog mojega življenja. Če bi šel na progo še dvajsetkrat ali tridesetkrat, ga ne bi mogel izboljšati. Perfektno," se je po kvalifikacijah veselil Lorenzo in dodal: "Zelo sem zadovoljen. Vse skupaj je odlična napoved za jutri, ko bom moral dobro startati in se odlepiti od obeh Hond."

Marquez, ki je za rojakom zaostal 0,488 tisočink sekunde, se je skušal po kvalifikacijah izogibati vprašanjem o tem, ali in v kakšni meri se namerava vključiti v boj za prvaka 2015, kjer kot prvak prejšnje sezone nima več možnosti za ubranitev lovorike. Zato pa je bil bolj zgovoren pri načrtih za zadnjo dirko: "Za nami je dobra sobota, uspelo nam je zadržati dober ritem. Na dirki pa bo pomembno, da Jorge ne pobegne preveč, tako da bom lahko ostal v boju za zmago."

Rossi se bo moral prebiti naprej

Rossi ima pred zadnjo dirko sezone sedem točk prednosti pred Lorenzom. Doktor bo svetovni prvak postal ob prvem ali drugem mestu, že tretje pa ne bo dovolj, če bo slavil Španec. Rossiju naslov najnižja stopnička zmagovalnega odra prinaša v primeru, da bo Lorenzo 'le' drugi.

Če bo Lorenzo tretji, bo Italijanu zadoščala že uvrstitev na šesto mesto, če bo četrti na deveto, če pa bo peti na 11. Ostale uvrstitve, ki bi šle v prid Rossija so šest in 12, sedem in 13, osem in 14 ter devet in 15. V primeru, da se italijanskemu veteranu ne bo uspelo uvrstiti med dobitnike točk, bi moral biti Španec samo deseti ali slabši.

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:23 08.november 2015.

    Upam,da si lorenzo zabije balanco v rit in pusti vse zobe na asfaltu.Un mladinc s št.93,naj pa v ovinku prbije v zaščitno ograjo in si naštamfa kremple,da ne bo mogu nikdar več gassa prvijat.Golazen španska pokvarjena.Doktor publika je s tabo.

  • macola 23:01 07.november 2015.

    Ja res....Pedrosa raje stran gleda ob tako napihnjenih bedakih! Sem se že odločil....da te španske mafijske kuhne ne bom gledal, ko se bo ta lorenzova glista postavljal in skakal naokoli....res poštena borba...bruh!....in bom raje šel en krog z motorjem.....takih nedelj letos ne bo več!

  • BenX 20:12 07.november 2015.

    bogemu pedrosi je kar malo nerodno poleg teh dveh zaljubljencev stat.