Šport
22 ogledov

Lorenzo s prvega položaja

Jorge Lorenzo EPA
Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) si je na dirkališču Misano v razredu MotoGP privozil prvo startno mesto pred dirko za veliko nagrado San Marina.

Dvakratni svetovni prvak bo v nedeljo startal pred Italijanoma Andreo Iannonejem, ki je osvojil svojo najboljšo uvrstitev na kvalifikacijah, in Valentinom Rossijem. Sedemindvajsetletni Jorge Lorenzo v San Marinu sicer lovi že četrto zaporedno zmago na tem dirkališču, pole position pa si je privozil prvič v tej sezoni. Vodilni v skupnem seštevku Španec Marc Marquez je bil četrti, za rijakom je zaostal za 0,122 sekunde.

V razredu Moto2 si je prvo startno mesto privozil Finec Mika Kallio (Kalex), drugi je bil Španec Esteve Rabat (Kalex), tretji pa  Švicar Thomas Luthi (Suter).

V razredu Moto3 bo s prvega mesta startal Avstralec Jack Miller (KTM), poleg njega bosta v prvi vrsti še Finec Niklas Ajo (Husqvarna) in Španec Alex Rins (Honda).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.