Šport
62 ogledov

Marquez ob koncu ugnal Lorenza

Marc Marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec 12. dirke sezone motociklističnega svetovnega prvenstva.

Na preizkušnji v britanskem Silverstonu je Marc Marquez v elitnem razredu motoGP dosegel 11. zmago v sezoni, za njim pa sta se na zmagovalne stopničke uvrstila Yamahina dirkača, njegov rojak Jorge Lorenzo in italijanski veteran Valentino Rossi.

Dirkač Honde je ob koncu dirke z drznim manevrom poskušal prehiteti Lorenza. Slednji je uspešno odbil prvi napad, motociklista sta celo rahlo trčila, že v naslednjem ovinku pa je aktualni svetovni prvak švignil mimo najboljšega iz let 2010 in 2012. Marquez je z 11. zmago izenačil rekordne dosežke Giacoma Agostinija (1972) in Rossija (2001, 2002 in 2005), ki sta bila prav tolikokrat uspešna v svojih najboljših sezonah.   

V skupnem seštevku SP ima zdaj Marquez, z 11 zmagami in enim četrtim mestom, že 288 točk, najbližji zasledovalec je njegov moštveni sotekmovalec Dani Pedrosa, danes je bil le četrti, s 199 točkami, tretji Rossi pa jih ima 189.

Sezona se bo s 13. dirko nadaljevala 14. septembra s preizkušnjo v italijanskem Misanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.