Šport
53 ogledov

Lorenzo zapušča Yamaho

moto gp vn katarja lorenzo EPA
Svetovni prvak Jorge Lorenzo se bo za dve leti preselil k Ducatiju.
Jorge Lorenzo se bo po koncu te sezone poslovil od Yamahe, za njo je dirkal od leta 2008, ko se je preselil med elito in osvojil 41 zmag ter tri naslove svetovnega prvaka (2010, 2012 in 2015). Naslednje leto bo član Ducatija. Ta na dirkah razreda MotoGP ni uspel zmagati vse od odhoda Caseya Stonerja leta 2010.
 
"Ducati sporoča, da je prišel do dogovora s Jorgejem Lorenzom, ki bo v sezonah 2017 in 2018 nastopal za Ducati Desmosedici GP," so sporočili iz italijanskega ekipe, ki jo mnogi naposled vidijo tudi kot možnega zmagovalca. Andrea Dovizioso in Andrea Iannone sta že večkrat szopila na stopničke ter bila najhitrejša v kvalifikacijah.

Ključni mož za oživitev Ducatija je prihod Gigije Dall'Igne iz Aprilie, z njim pa je Lorenzo že sodeloval pri osvojitvi dveh naslovov v razredu 250 ccm. Španec, četrti na večni lestvici zmagovalcev v najmočnejšem razredu, bo seveda prejemal najvišjo plačo v svoji karieri. Lorenzo se je za prestop verjetno odločil tudi iz razloga, da so pri Yamahi v tej sezoni že sklenili podaljšanje z njegovim velikim rivalom Valentinom Rossijem.
 
Kot favorit za novega člana Yamahe se sicer že omenja mladi Suzukijev dirkač Maverick Vinales
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.