Šport
52 ogledov

Avstrijec bi lahko ostal paraplegik

lukas müller Youtube
Avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller, ki je grdo padel na testnem nastopu pred začetkom SP v poletih, naj bi po prvih napovedih ostal hrom od pasu navzdol.

Lukas Müller se je tragično ponesrečil med testnimi skoki pred začetkom svetovnega prvenstva na Kulmu. Avstrijca so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Gradcu, kjer je prestal operacijo.

Po prvih napovedih naj bi 23-letnik, ki je v padcu utrpel zlom šestega in sedmega vratnega vretenca, ostal paraplegik, poročajo avstrijski spletni portali.

''Njegovo stanje je stabilno, je pri zavesti,'' je povedal zdravnik avstrijske ekipe Jürgen Barthofer. Müller sprva ni čutil nog, kasneje se je njegovo stanje nekoliko izboljšalo, zdravniki pa se bojijo najhujšega scenarija.

''Pomembno je, da smo hrbtišče stabilizirali s ploščicami in razbremenili hrbtenjačo,'' je dejal Barthofer in dodal: ''Spodnje okončine kažejo znake občutljivosti, bomo videli, kako se bo stanje razvijalo v prihajajočih dneh.''

Harald Haim, direktor tekme na Kulmu, je na tiskovni konferenci pojasnil, da se je Müllerju razrahljala obutev, kar je pripomoglo k njegovemu padcu. ''Samo špekuliramo lahko, zakaj se je to zgodilo,'' je dejal Haim.

Müller trenutno ne more premikati nog, a občutljivost ostaja, kar ohranja žarek upanja. ''V tem trenutku bi bilo neodgovorno podajati končne sodbe. Bomo videli čez nekaj dni,'' je povedal dr. Franz-Josef Seibert, travmatolog v bolnišnici v Gradcu.

Komentarjev 3
  • blueone 22:26 15.januar 2016.

    Upam, da bo z Lukasom vse najboljše, želim mu vse okej

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:36 15.januar 2016.

    Na televiziji šport niti ne zgleda nevem kako nevarn ampak ...ja realnost je popolnoma drugačna...en spodrsljaj in že si lahko hrom.

  • Papaja Popi 15:27 15.januar 2016.

    Zelo mi je žal...............