Šport
11 ogledov

M. Rodman: "Nismo zabili, to nas je teplo"

Kopitar Zupančič Kranjc Urbas Jeglič Belorusija Slovenija SP svetovno prvenstvo Reuters
Po porazu naše hokejske reprezentance proti Belorusiji so misli strnili selektor Matjaž Kopitar in izkušena napadalca Marcel Rodman in Tomaž Razingar.

"Res je, da odločajo malenkosti, a v dveh dneh dvakrat izgubiti na tak način je boleče. Lahko bi imeli šest točk, imamo pa nič. Normalno, da nisem dobre volje. A tako je, a po prostem dnevu se je treba zbrati in skušati premagati naslednjega tekmeca. Včasih pač prihaja od napak zaradi prevelike želje, res ni neumnih ali nespametnih stvari. Začetek je bil takšen, kot smo pričakovali, potem je bil padec ... ne vem, videlo pa se je, da so bile individualne napake tiste, ki so botrovale zadetkom Belorusije," je po še drugem porazu v sveh dneh, tokrat proti Belorusiji (3:4), povedal slovenski selektor Matjaž Kopitar. V soboto je Slovenija izgubila proti Norveški (1:3).

M. Rodman: "Pa dobro, kaj je narobe, da ne gre v gol"

"Škoda. Danes smo za razliko od prve tekme dobro začeli, odigrali zelo dobro prvih 15 minut. Imeli smo veliko priložnosti, na žalost pa smo dali samo en gol. Iz nekakšne polpriložnosti so Belorusi zadeli, a vseeno je bilo prvih 20 minut dobrih. V drugi so bili nekoliko boljši, še vedno pa smo imeli veliko priložnosti, nismo pa znali zaključiti akcij. To nas je teplo do konca in zaradi tega smo tudi izgubili. Ni dobro, da ti to pride v podzavest, a si vseeno misliš, 'pa dobro, kaj je narobe, da ne gre v gol'. Vseeno smo naredili veliko dobrih stvari. Upali smo, da bo drugače, a do konca je še pet tekem in treba je graditi na pozitivnih stvareh," je povedal Marcel Rodman, ki se je soigralcem pridružil tik pred začetkom SP.

Razingar: "Nimamo ničesar pokazati"

"Igra je dobra, rezultatsko smo pa tam, kjer pred startom ne bi želeli biti. Nimamo nobene točke, nimamo ničesar pokazati. Proti Norveški smo igrali dobro drugi dve tretjini, danes je bil dober start, potem mogoče slabih pet minut ali pa niti ne slabih, zavedati se moramo, da igramo proti ekipam, ki bi imele pobudo, a ko pademo, druga reprezentanca začne dosegati zadetke. Realnost je, da nimamo nobene točke. Treba se bo spočiti in se pripraviti na Dansko. Nekdo, ki ne igra slabše, na koncu lahko izgubi in danes mislim, da je bilo tako. Zdaj bodo pomembne točke, ni pomembno, kako jih bomo osvojili, pomembno bo dati zadetek več in zmagati," je dodal Tomaž Razingar.

Jutri je za Slovence prost dan, v torek pa se bodo pomerili z Dansko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice