Šport
16 ogledov

"Maccabi nas bo podcenjeval"

Sport 02.04.2014 pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma Olimpija - Maribor, Saša Despot/Žurnal24
Mariborski nogometaši se bodo v sredo ob 20.30 v Ljudskem vrtu pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva. Gre za prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, povratna bo čez teden dni v ciprski Larnaki, saj Maccabi domačih tekem zaradi vojnih razmer v državi ne igra na lastnem stadionu.

Želja Mariborčanov je, da si pred odhodom na gostovanje že doma zagotovijo ugoden izid, ki bi jim na povratni tekmi omogočil napredovanje v četrti krog ter s tem možnost za uvrstitev v glavni del tekmovanja. Poleg športnega naboja pa ima dvoboj tudi varnostnega, saj velja za tekmo visokega tveganja s poostrenimi varnostnimi ukrepi. Poleg personifikacije vstopnic, ki so zdaj že skoraj stalnica na evropskih tekmah (tokrat narodnostnih omejitev ne bo, tako kot na tekmi 2. kroga proti Zrinjskemu iz Mostarja) je pomembno izpostaviti, da gre za tekmo, ki je zaradi dogodkov na Bližnjem Vzhodu ne bo spremljala zgolj Evropska nogometna zveza, pač pa tudi vsa Evropa in svet.

Izraelci, ki so v Maribor prispeli v ponedeljek z velikim številom lastnih varnostnikov, s tega stališča za mariborsko moštvo niso nič posebnega, varovance trenerja Anteja Šimundže zanima le rezultat. "Priprave na tekmo so kot po navadi potekale po ustaljenem ritmu. Vemo, kaj je naša naloga, kakšen je nasprotnik, kje je dober, kje ima težave. Zavedamo se pomembnosti tekme, fantje so prisotni v glavah, to kažejo tudi na treningu. Naša težava je poškodba Aleša Mejača, kar je posledica sobotne tekme, vsi drugi so pripravljeni in kandidirajo za nastop na tekmi, tudi novinca Sintayehu Sallalich in Welle Ndiaye. Smo na visoki ravni, fantje vedo kako in kaj, ekipo bom določil jutri," je na novinarski konferenci v Mariboru dejal Šimundža.

Možnosti za preučevanje nasprotnika ni imel veliko, saj je Maccabi odigral le peščico tekem, kjer je bil izrazito boljši od ekipe na drugi strani. "Dobili smo nekaj video zapisov, igrali so le dve tekmi, a to ni njihova prava moč, saj so bili precej boljši od nasprotnikov. Verjamem, da bo šlo pri nas za podcenjevanje z njihove strani, kar je lahko naša prednost," je še dejal Šimundža.

Šuler: "Vemo, kaj delamo"

Bržkone bo na udaru obramba, ki si bo prizadevala ohraniti mrežo vratarja Jasmina Handanovića nedotaknjeno, vsaj tako zagotavlja steber zadnje vrste Marko Šuler, ki ima izkušnje z igranjem tudi v Izraelu. "Vzdušje v ekipi je super, to bo za nas tekma kot tekma. Cilji so enaki kot pred zimo, nasprotnik je kakršen je. Je premagljiv, čeprav ne bo lahko. Nerad delam kalkulacije, vemo kaj je nagrada, vemo kaj delamo. Maccabi v tem času igra na hitre podaje, zelo po tleh, pošilja žoge v globino, med igralce, dokaj hitro in so zelo neugodna ekipa. A ima proti ekipam, ki se dobro postavijo, lahko veliko težav, ker so neučakani. Če se odpreš in igraš naivno, pa znajo to hitro kaznovati. Maccabi je klub s tradicijo, čeprav je tudi Maribor stopničko višje, sem prepričan, da bo z njihove strani prisotno podcenjevanje, prav tako se jim bo poznalo, da ne igrajo na domačem stadionu, saj znajo njihovi navijači pripraviti peklensko vzdušje."

O izidu Šuler ni želel spregovoriti. "Na vsaki tekmi je cilj ne dobiti zadetka. Vsa ekipa dela v obrambi in v napadu, mislim, da dobro delamo, kar se pozna tudi na igrišču. Gol, ki ga ne dobiš ali daš, lahko ogromno pomeni. Tako doma kot tudi tam bomo skušali ohraniti mrežo nedotaknjeno. Pomembno je, da napredujemo, za nas je lahko dober izid 0:0, pa tudi 3:3. Ne dajem rad napovedi, imamo dve tekmi, to je treba upoštevati, kakšen pa bo rezultat, pa ne želim napovedovati," je dejal Šuler.

Tekmo pod Kalvarijo bodo sodili slovaški sodniki Ivan Kružliak, Tomaš Somolani in Ondrej Brendza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.