Šport
30 ogledov

Kakovost je na strani Maribora

Dervišević Rakitić Sevilla Maribor Pizjuan Evropska liga EPA
Maribor se bo ob 19.30 v 2. predkolu Lige prvakov v Mostarju pomeril s prvakom Bosne in Hercegovine Zrinjskim. Bivša Mariborčana pričakujeta uspeh svojega nekdanjega kluba.

"Pričakujem, da bo Maribor napredoval. Ima več izkušenj in tudi več kakovosti kot Zrinjski. Že v sezoni 2012/13 so vijoličasti premagali prvaka iz Bosne in Hercegovine (skupno 6:2 za Maribor op. p.) in mislim, da se razmerje moči ni drastično spremenilo. Maribor je favorit, pričakujem zmago,“ je pred današnjim obračunom drugega predkola Lige prvakov dejal nekdanji nogometaš Maribora Dejan Djuranović.

Podobnega mnenja je tudi Kliton Bozgo, ki si želi, da bi Maribor tudi v tej sezoni odigral precej evropskim tekem. "Za začetek je treba minimalno odigrati šest dvobojev. To je zelo pomembno za slovenski nogomet, še zlasti za Maribor. Finančni položaj je pač tak, da si mora klub zagotoviti vsaj nastop v Ligi Evropa. Želim, da bi se tokrat prebili v Ligo prvakov, a uspeh bi bila tudi uvrstitev v drugo evropsko tekmovanje. To si Maribor zasluži, pot pa vsekakor ne bo lahka. Vsako leto je nekoliko težje, vsi si želijo igrati med klubsko elito. Upam, da bodo Mariborčani že na prvi tekmi dosegli ugoden rezultat. Najlepše bi bilo zmagati, a vsak aktiven rezultat pred povratnim dvobojem bi bil dober," je dejal nekdanji napadalec, ki je tako kot Djuranović za vijoličaste v sezoni 1999/2000 zaigral v Ligi prvakov.

Kjer je upanje, obstaja možnost

"Absolutno je kakovost na strani Maribora. A tudi nogometaši Zrinjskega bodo izjemno motivirani. Nastopi v Evropi so kot nekakšna izložba. To velja predvsem za nekdanjo Jugoslavijo. Vsakdo se želi na teh tekmah dokazati in si tako morda zagotoviti selitev v kakšen boljši evropski klub," je še menil Bozgo, ki o možnostih Mariborčanov, da ponovijo izjemno uspešno minulo sezono, ko so se v Ligi Evropa uvrstili v šestnajstino finala, pravi: "Veliko reči se mora poklopiti. Kjer je upanje, obstaja tudi možnost. Iz tekme v tekmo se bo bolj videlo, če jim to lahko uspe. Na začetku sezone je Maribor sicer v prednosti pred na primer italijanskimi in španskimi klubi, ki kasneje začenjajo s sezono in zdaj še ne bodo v pravem tekmovalnem ritmu. Ne sme pa se gledati predaleč naprej. Ni pomembno, kaj se bo zgodilo čez mesec dni, igralci morajo biti zdaj osredotočeni le na tekmi z Zrinjskim. Brezveze je na kaj računati. Upam pa, da bo Maribor uspel ponoviti dosežke iz minule sezone."  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.