Šport
17 ogledov

Verjamejo v zmago

Vršič Tavares Milec Bohar Viler Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudsk Nino Verdnik
Maribor bo ob 19.30 v Mostarju proti Zrinjskemu začel novo sezono evropskih tekmovanj. Na sporedu bo prva tekma 2. predkroga lige prvakov.

"Razpoloženje v ekipi je na visoki ravni, primerno pomembnosti otvoritve sezone. Tudi letos pričakujemo veliko evropskih tekem in radi bi pomnili Mostar po uspešnem začetku naše letošnje poti," je po prihodu v Mostar za spletno stran mariborskega kluba dejal Nusmir Fajić. "Zrinjski je dobra ekipa, predvsem na domačem igrišču, kjer ima veliko podporo s tribun, toda menim, da je kakovost na naši strani in da bo prišla do izraza. Verjamem v našo zmago,” je samozavesten napadalec. Tekmo si boste lahko sicer ogledali na drugem programu nacionalne televizije.

"Verjamem, da smo boljši"

"Dobro smo oddelali priprave. Najpomembnejše je spoznanje, da nismo imeli večjih težav s poškodbami, to je v tem obdobju bistvenega pomena. Po opravljenem velikem delu je zdaj intenzivnost manjša, tako da se bomo v zaključnem delu osvežili in vrhunsko pripravljeni začeli prvo evropsko preizkušnjo," pa je menil Dare Vršič.

Vezist verjame, da bo Mariboru uspelo premagati prvaka BiH, ki ga spletna stran transfermarkt.de v denarju ceni na 6,13 milijona evrov. Mariborčane ocenjuje na slabih 12 milijonov. "Naše dosedanje tekme so že nekaj časa usmerjene v priprave na evropske preizkušnje. In prva bo zelo pomembna. Zdaj smo tako daleč, da lahko vse misli usmerimo k tekmi v Mostarju. Nasprotnika spoštujemo, zavedamo se zahtevnosti gostovanja. Gremo v tekmo popolnoma osredotočeni na nalogo, ki ne bo lahka, toda verjamem, da smo boljši od Zrinjskega in da bomo to potrdili tudi na igrišču." Zrinjski je sicer trikratni prvak BiH, enkrat pa je osvojil tudi pokal.

Arghus ne bo igral

Trener Ante Šimundža je na pot peljal 20 igralcev: Jasmina Handanovića, Aljaža Cotmana, Aleksandra Rajčević, Marka Šulerja, Živko, Mitjo Vilerja, Aleša Mejača, Petra Stojanovića, Željka Filipovića, Aleša Mertlja, Gorana Cvijanovića, Amirja Derviševića, Matica Črnica, Damjana Boharja, povratnika Agima Ibraimija, Dareta Vršiča, Marcosa Tavaresa, Nusmirja Fajića, Jean-Philippa Mendyja in Luko Zahovića. Po poškodbi stegenske mišice je doma ostal Arghus, novinec Welle Ndiaye pa po informacijah iz mariborskega tabora še ni nared za tekmovalne napore.

Komentarjev 1