Šport
66 ogledov

Maček po prvem dnevu daleč od finala

Boštjan Maček trap Stanko Gruden/STA
Edini slovenski strelec na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru Boštjan Maček je prvi tekmovalni dan v trapu končal na 26. mestu.

Prekmurec Boštjan Maček je v današnjih treh serijah zadel 66 od 75 letečih tarč. V ponedeljek bosta na sporedu še dve seriji, najboljših šest pa se bo uvrstilo v veliki finale.

Po prvem dnevu vodi Italijan Massimo Fabrizzi. Dvakratni svetovni prvak in nosilec srebrnega odličja s poletnih olimpijskih iger pred štirimi leti v Londonu je v konkurenci 33 strelcev edini zadel vseh možnih 75 glinastih golobov.

Po 73 glinastih golobov sta zadela Italijan Giovanni Pellielo, nosilec dveh srebrnih olimpijskih odličij iz Aten 2004 in Pekinga 2008 ter bronastega iz Sydneyja 2000, in Britanec Edward Ling, po 72 pa Čeh David Kostelecky, dobitnik olimpijskega odličja zlatega leska iz Pekinga 2008, in Hrvat Josip Glasnović. Na šestem mestu je trenutno Brazilec Roberto Schmits, ki je zadel 71 letečih tarč.

"Moram biti zadovoljen"

"Streljanje niti ni bilo tako slabo, a vesel bi bil, če bi v vsaki seriji zadel še enega goloba več. Razmere so bile res težke, že začeli smo z vetrom, nato sem bil v drugi seriji še malo nestabilen in s 66 zadetki moram biti zadovoljen. Jutri je še en dan," je po tekmi ocenil 44-letni športnik, najstarejši član slovenske olimpijske reprezentance, ki pa je že bržkone zapravil vse možnosti za odmevnejši izid. Nedosegljivo je tudi sedmo mesto iz Londona 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.