Šport
2569 ogledov

Mačkovšek po zmagi: "Sram me je."

Borut Mačkovšek Veselin Vujović Epa
Med slovenskimi rokometaši kljub zmagi ni bilo čutiti zadovoljstva.

Slovenska rokometna reprezentanca je na šesti kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu premagal Estonijo (32:28). Varovanci Veselina Vujovića so kvalifikacije zaključili na prvem mestu svoje skupine.

V šestih tekmah so dosegli pet zmag, edini poraz pa jim je v prejšnjem krogu prizadejala reprezentanca Latvije.

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale Zavrela kri Šport Vujović udaril po igralcih: "Bojim se, da jih ne zanima nastop na OI."

Slovenci so pred 2000 gledalci v areni Bonifika resda premagala Estonce, a se z igro niso proslavili. Potem ko so v prvem polčasu nadigrali nasprotnika, so v drugem z neodgovorno igro skoradja ogrozili svojo zmago in s tem močno razjezili selektorja Vujovića, ki je na račun igralcev spet izrekel nekaj težkih besed.

"To ni bila prava Slovenija," je bil oster Črnogorec, nato pa na tiskovni konferenci izpostavil še pomanjkanje borbenosti, motiva in vsesplošne vneme igranje reprezentančnih tekem.

Veselin Vujović Brez dlake na jeziku Šport "To ni bila prava Slovenija!"

Igralci mu niso nasprotovali. Pritrdila sta mu tako Gašper Marguč kot Matej Gaber, brutalno iskren pa je bil tudi Borut Mačkovšek. "Po tej predstavi me je kar malce sram," je priznal. "V prvem polčasu smo prevladovali, tudi uvod v drugo polovico tekme ni bil slab, nato pa so se začele vrstiti napake, iz estonskega vratarja pa smo naredili Thierryja Omeyerja, kar lahko samo mi," je dodal 26-letnik.

Izpostavil je tudi glavne razloge za takšen padec v igri. "Vidi se, da je konec sezone, večina igralcev komaj čaka, da se vrne domov k družinam, psihološko in telesno smo povsem izpraznjeni." je sklenil Mačkovšek.

Komentarjev 2