Šport
17 ogledov

Man City postal prvi zasledovalec Chelseaja

Yaya Toure Manchester City Southampton Reševalni pas/Twitter
Derbi kola na stadionu St, Mary's je pripadel Manchester Cityju (0:3), ki se je povzpel na drugo mesto na lestvici. Tottenham je doma premagal Everton (2:1).

Nogometaši Manchester Cityja so v gosteh suvereno premagali Southampton (0.3) in svetnike izrinili z drugega mesta. Varovanci Manuela Pellegrinija so sedaj šest točk za vodilnim Chelseajem, ki je v soboto remiziral v Sunderlandu (0:0). Aktualni prvaki so za zmago plačali visoko ceno, saj je bil sredi drugega dela, pri izidu 0:1, izključen branilec Eliaquim Mangala, njegov stanovski kolega in kapetan Vincent Kompany pa je z igrišča odšepal v zadnjih trenutkih tekme.

V prvem polčasu je imel City terensko premoč in je nekajkrat močno ogrozil gol Fraserja Forsterja, sodnik pa bi po očitnem prekršku nad Sergiem Agüerom moral pokazati na belo točko, a je kaznoval Argentinca zaradi domnevnega simuliranja. Southampton se je osredotočil na protinapade in bil tudi sam na pragu vodstva.

V drugem delu so tudi domači skušali igrati bolj napadalno, a so se v 51. minuti znašli v zaostanku, ko je Agüero asistiral Yayi Touréju, ki je z 20 metrov premagal Forsterja. V 74. minuti je svoj drugi rumeni karton, potem ko je storil prekršek nad Shanom Longom, dobil Mangala, a je živce gostujočih navijačev v 80. minuti pomiril Frank Lampard z natančnim in močnim strelom iz podobnega položaja kot Touré. V zaključku sta po eno priložnost na vsaki strani zapravila Agüero in Graziano Pellè, zmago gostov pa je v 88. minuti, po podaji Agüera, potrdil Gaël Clichy s svojim prvim golom za City.

Soldado le našel mrežo

Na zadnji tekmi kola je Tottenham doma premagal Everton (2:1) in se prebil na sedmo mesto, tik pod Arsenal. Gostje so sicer povedli že v 15. minuti prek Kevina Mirallasa, že šest minut kasneje je po odbiti žogi izenačil Christian Eriksen. Odločilni zadetek je v končnici prvega polčasa dosegel Roberto Soldado, ki je zabil prvič v letošnji ligaški sezoni.

Premier league, 13. kolo:

WBA : Arsenal 0:1 (0:0)
Welbeck 60.

Burnley : Aston Villa 1:1 (0:1)
Ings 86./11m; J. Cole 38.

Liverpool : Stoke City 1:0 (0:0)
Johnson 85.

Manchester United : Hull City 3:0 (2:0)
Smalling 16., Rooney 42., Van Persie 66.

QPR : Leicester City 3:2 (2:1)
Morgan 37./ag, Fer 45., Austin 73.; Cambiasso 4., Schlupp 67.

Swansea City : Crystal Palace 1:1 (1:1)
Bony 15.; Jedinak 25./11m

West Ham United : Newcastle United 1:0 (0:0)
Cresswell 56.
RK: Sissoko (Newcastle) 76. 

Sunderland : Chelsea 0:0 (0:0)

Southampton : Manchester City 0:3 (0:0)
Touré 51., Lampard 80., Clichy 88.
RK: Mangala (City) 74.

Tottenham Hotspur : Everton 2:1 (2:1)
Eriksen 21., Soldado 45.; Mirallas 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.