Šport
18 ogledov

Mandžukić pred Kostelićem in Duvnjakom

Guardiola Mandžukić Klopp Borussia Dortmund Bayern 1. Bundesliga Nemčija Reuters
Najboljše športnike iztekajočega se leta so izbrali tudi naši južni sosedje Hrvati, kjer sta bila nagrajena nogometaš in atletinja. V izboru Latinske Amerike in Karibov sta individualni priznanji romali v pričakovane roke.

Nogometaš münchenskega Bayerna Mario Mandžukić in atletinja Sandra Perković sta po tradicionalnem izboru Sportskih novosti najboljša hrvaška športnika v letu 2013. Reprezentančni napadalec si je to prislužil predvsem z naslovom evropskega klubskega prvaka, Perkovićeva pa je postala svetovna prvakinja v metu diska.

"Ponosen in srečen sem, ker sem osvojil nagrado. Za menoj je res enkratna sezona, praktično se mi je uresničilo vse, kar sem si želel. Upam, da bo tako tudi naprej. Konkurenca je bila huda, vsi vemo, kdo sta Domagoj Duvnjak in Ivica Kostelić," je dejal Mandžukić, ki je postal prvi nogometaš s tem priznanjem po letu 1998, ko je v anketi hrvaških športnih novinarjev zmagal Davor Šuker.

Perkovićeva, lani tudi olimpijska prvakinja, je nagrado prejela že drugič zapored. V ekipni konkurenci sta bila najboljša ženska reprezentanca v karateju in moški dvojni četverec.

Usain in Shelly-Ann zasenčila konkurenco

Jamajčana Usain Bolt in Shelly-Ann Fraser-Pryce sta bila izbrana za najboljša športnika leta Latinske Amerike in Karibov po izboru celinske sekcije Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips).

Bolt in Fraser-Pryce sta na svetovnem prvenstvu avgusta v Moskvi osvojila po tri zlate medalje v tekih na 100, 200 in 4 X 100 m. Obenem sta bila izbrana za najboljša atleta leta na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.