Šport
14 ogledov

Manning še pet "touchdownov" od zgodovine

Peyton Manning Denver Broncos EPA
Legendarni podajalec v ligi ameriškega nogometa NFL, Peyton Manning, je poskrbel za nov mejnik v svoji bogati karieri.

Ponoči je Peyton Manning pred domačimi navijači svoj Denver popeljal do zmage z 41:20 proti doslej neporaženi Arizoni, ob tem pa kot drugi igralec v zgodovini presegel mejnik 500 podaj za zadetek oziroma "touchdown".

Manning je svojo 500. podajo za zadetek dosegel že v prvi četrtini, ko je podal Juliusu Thomasu. Petkratni najkoristnejši igralec lige se je tako pridružil Brettu Favru kot edini podajalec z vsaj 500 tovrstnimi podajami.

Še pet "touchdownov" za Favrom

Favre je v karieri dosegel 508 podaj za "touchdown", Manning pa se mu je do konca tekme približal na pet. Nekdanji "quarterback" Indianapolisa je namreč še dvakrat podal lovilcu Demariyusu Thomasu in še enkrat "tight endu" Juliusu Thomasu. Na koncu je zbral kar 479 podajalnih jardov, kar je njegov osebni rekord.

"Vedno razmišljam o tem, koliko ljudi mi je pomagalo v karieri. Ko se zgodi kaj takšnega, sem res vsem hvaležen za podporo. Ameriški nogomet je najbolj ekipna igra. Eden od igralcev mora prevzeti zasluge, ampak jaz jih sprejemam v imenu trenerjev in igralcev," je dejal Manning.

Brady čez 50.000 jardov

Drugi zvezdniški podajalec v ligi Tom Brady je imel do nočnega dvoboja s prav tako še neporaženim Cincinnatijem bolj ali manj povprečno sezono. Mnogi so napovedovali nov poraz New Englanda. A trikratni prvak lige jim je odgovoril z zanj letos najboljšo predstavo. Svojo ekipo je vodil do zmage s 43:17 in to vsega šest dni po polomu proti Kansas Cityju (14:41). Brady je podal za dva zadetka, podal za skupno 292 jardov in postal šesti "quarterback" v ligi s 50.000 podajalnimi jardi.

Chargers, Eagles in Cowboys na vrhu

V ligi NFL bo sicer v noči na torek obračun med Washingtonom in Seattlom sklenil peti teden tekmovanja. Najboljši izkupiček zmag in porazov (4-1) imajo San Diego, ki je kar z 31:0 premagal New York Jets, Philadelphia, ki je s 34:28 odpravila St. Louis, in Dallas, ki je po podaljšku slavil proti Houstonu z 20:17. Po en poraz, a ob tekmi manj, pa imajo Cincinnati, Denver in Arizona, njim bi se z zmago proti Washingtonu pridružil še Seattle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.