Šport
5 ogledov

S "čelno" zlomil nos dekletu in ogrozil dojenčka

Jonathan Dwyer NFL EPA
Zvezdniškega tekača moštva Arizona Cardinals Jonathana Dwyerja čaka postopek pred sodiščem. Ameriško tožilstvo je namreč zoper dobro plačanega igralca ameriške poklicne lige NFL vložilo obtožnico zaradi nasilja nad dekletom.

Jonathana Dwyerja je septembra aretirala policija zaradi dveh ločenih nasilnih incidentov. V prvem je bila žrtev 27-letna ženska, v drugem pa 18-mesečni dojenček, oba sta se zgodila zaporedoma julija v Phoenixu.

Policija je Dwyerja priprla zaradi utemeljenega suma povzročitve hujše telesne poškodbe, zaradi napada, ki je imel za posledico poškodbo, zaradi dveh dejanj povzročitve gmotne škode in enega dejanje preprečitve uporabe telefona za nujni klic. Pri Arizona Cardinals so igralca nemudoma suspendirali in mu za nedoločen čas prepovedali udeležbo na vseh tekmah.

S "čelno" zlomil nos dekletu

Proti zvezdniškemu igralcu so zdaj tožilci spisali obtožnico zaradi kar osmih kaznivih dejanj, med drugim za telesni napad s hujšimi telesnimi poškodbami, saj je njegovo nekdanje dekle utrpelo zlom nosu, potem ko jo je z glavo močno udaril v obraz. Nasilno dejanje se je zgodilo v stanovanju v Phoenixu, potem ko je menda partnerka zavrnila izpolnitev njegovih seksualnih želja in ga je ugriznila v ustnico.

Ne gre za osamljen primer. Z obtožbami nasilništva v družini se soočajo še štirje igralci v ligi NFL. Ray Rice je februarja v dvigalu kazinoja do nezavesti pretepel zdajšnjo ženo, Adrian Peterson se otepa očitkov o spolnem napadu na nekdanje dekle, Greg Hardy je z vejo, kot vzgojni ukrep, premikastil svojega štiriletnega sina, Ray McDonald pa je udaril svoje noseče dekle.

Komentarjev 1
  • Igor Đukanović 16:45 30.september 2014.

    V Združenih Državah znajo jasno reči ne tudi zvezdniškemu nasilju.