Šport
54 ogledov

Družinsko nasilje razburja tudi v NBA

Jeff Taylor EPA
Potem ko so pred dnevi medijski prostor z incidenti, povezanimi z nasiljem v družini, polnili igralci ameriškega nogometa iz lige NFL, pa zadnji tovrstni primer prihaja iz košarkarske lige NBA.

Policija je zaradi podobnih obtožb aretirala člana ekipe Charlotte Hornets Jeffa Taylorja. Incident, katerega podrobnosti niso razkrili, se je po poročanju tujih medijev zgodil v enem izmed hotelov v East Lansingu v Michiganu, kamor so poklicali policijo. Taylor, ki ima tako ameriško kot švedsko državljanstvo in je v ligi NBA odigral dve sezoni, je po plačilu 5000 dolarjev že na prostosti.

"Klub zbira podatke. To je stvar, ki jo jemljemo zelo resno," so v izjavi za javnost med drugim zapisali pri Charlotte Hornets. Petindvajsetletni Taylor je sicer večino prejšnje sezone izpustil zaradi strgane Ahilove tetive.

Silver na potezi

Taylorja so aretirali le nekaj dni po tem, ko je komisar lige NBA Adam Silver dejal, da pregledujejo politiko glede ravnanja v primeru družinskega nasilja vrhunskih košarkarjev iz te severnoameriške lige.

Za pregled in proučitev politike so se odločili po tem, ko sta vodstvo lige NFL oziroma njen oddelek za odnose z javnostmi precej nerodno reagirala ob zaporednih incidentih zvezdnikov NFL, posebej Raya Ricea iz Baltimora, ki je v dvigalu ene izmed igralnic premikastil svojo (bodočo) ženo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.