Šport
49 ogledov

Maraton v videu in fotografijah

Ruto, Philemon, Lomala
1/27
Žurnal24 main
Zmagovalec ljubljanskega maratona je Kenijec Evans Ruto. Najboljši Slovenec je bil Mitja Kosovelj (12.). V videu si oglejte, kaj se je dogajalo na progi in ob njej, poklikajte po galeriji.
"Adrenalin je bil na višku," je v našem videuprispevku dejala ena naših sogovornic. Za rokav smo pocukali tudi zasoplega Ivana Simiča in še koga. Poglejte v videu!

Ponujamo pa vam tudi galerijo s 15. izvedbe Ljubljanskega maratona. Na 21 kilometrov se je preizkusil tudi Borut Pahor, ki je bil 1702.

In zato je bil ob trasi ljubljanskega maratona tudi naš fotograf. Tudi vas je ujel v svoj objektiv. Tako bomo (kot to počnemo za številne rekreativne prireditve) v naslednjih dneh objavili niz velikih galerij vseh udeležencev maratona. Tudi vi se boste lahko poiskali na zurnal24.si. Galerije torej od jutri naprej!

Kenijec Evans Ruto (2:10,17) in Etiopijka Tiruwork Mekonnen (2:37,16) sta sicer zmagala med profesionalci v teku na 42 kilometrov, kjer ob rekordni udeležbi ni bilo rekordnih časov na najdaljši razdalji. "Moj tek in rezultat sta bila zelo dobra, kljub temu, da sem prišel v Ljubljano šele pozno včeraj, ker sem imel težave s pridobitvijo vize. Opravil sem delo po svojih najboljših močeh. Tekma v Ljubljani je bila zelo dobra. Proga je bila dokaj ravna, vesel sem tudi, da sem zdržal ritem in uspel v zaključku pospešiti," je pojasnil Ruto

Med atleti je bil na 12. mestu najboljši Slovenec Mitja Kosovelj (2:24,33). "V drugem pa je pričelo pihati in sem si nabral pet do deset sekund več na vsakem kilometru. Nisem se posebej pripravil na maraton, zato je bil moj cilj tek okrog 2:25 ure. Naslednje leto pa si želim v maratonu čim prej doseči normo za OI v Londonu (2:18)," je povedal Kosovelj.

V teku na 21 kilometrov, ki je štel tudi za slovensko prvenstvo, je 19-letna mladinka Kaja Obidič (1:19,49) presenetljivo dobila dvoboj z Danejo Grandovec (1:20,19), Primož Kobe pa je v ciljnem sprintu z 1:04,55 za dve sekundi prehitel Toneta Kosmača (1:04,57). V okviru rekreativnega teka na 10 kilometrov, ki so ga pripravili v jutranjih urah pred startom maratona, sta po pričakovanju zmagala Sonja Roman (35:26), lanska najboljša slovenska atletinja, in Robert Kotnik (33:07), član slovenske maratonske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.