Šport
24 ogledov

Šimundža: "Začetni pritisk Sportinga odvisen od nas"

Ante Šimundža Simon Maljevac
Nogometaši Maribora so pred obračunom petega kola v elitnem evropskem klubskem tekmovanju še vedno v igri za napredovanje v osmino finala. Utrip slačilnice pred obračunom s Sportingom sta na novinarski konferenci pred tekmo predstavila trener Ante Šimundža in napadalec Luka Zahović.

"Pričakovati gre začetni pritisk gostiteljev, kako dolgo bo trajal, pa bo odvisno tudi od nas. Sporting ima zelo nepredvidljive posameznike, ki lahko v vsakem trenutku z individualno potezo odločijo dvoboj, tako da bo morala biti zbranost vseh 90 minut na najvišji ravni," je pred sedmo silo na stadionu José Alvalade dejal mariborski trener Ante Šimundža.

"Portugalske ekipe so v tem vidiku zelo podobne angleškim. Doma so izjemni, imajo nekakšno dodatno energijo, podporo s tribun," je pojasnil šef strokovnega štaba pri dvanajstkratnih slovenskih državnih prvakih, ki bodo lahko računali na podporo približo 700 navijačev.

Šimundža je zadovoljen s predstavami svojih napadalcev in ima v tem pogledu sladke skrbi. "Imamo veliko izbiro. Tukaj je kapetan Tavares, ki že vso sezono igra vrhunsko in je pravi vodja. Vsi vemo, kaj zmoreta Mendy in Zahović. Tudi Biton se prebuja, tako da bo o začetni enajsterici še treba razmisliti. Poiskali bomo najboljšo možno rešitev, da bomo čim bolj nevarni v napadu," je sklenil nekdanji trener Aluminija in Mure.

Zahović: "Občutki so posebni"

Strelec edinega gola proti Sportingu v Ljudskem vrtu, ki je prinesel točko Mariboru (1:1), je bil Luka Zahović. Slednji je bil v preteklosti tudi član Benfice, tako da mu je vzdušje v Lizboni dobro znano. "Občutki so res posebni, drugačni, toda v pripravi na tekmo to ne spreminja ničesar. Je kot vsaka druga. Radi bi odigrali čim bolje in iztržili pozitiven rezultat," je dejal mladi napadalec, ki je začel zadnji dvoboj Lige prvakov, ko je pod Kalvarijo gostoval Chelsea (1:1).

"Sporting je favorit. Sodi med tri največje portugalske klube in ko igra doma, je vedno v prednosti. Toda v tej sezoni mu ne gre vse po načrtih in verjamem, da imamo tudi mi možnosti. Če se bomo predstavili v želeni podobi, precej velike," je optimistično dejal Zahović, ki je s prijatelji iz portugalske prestolnice v rednih stikih. 

Prelomna tekma

Maribor bi ob najbolj črnem razpletu že danes lahko ostal brez evropske pomladi. Če bi Štajerci klonili v Lizboni, Schalke pa bi doma ugnal Chelsea, bi vijoličasti ostali brez teoretičnih možnosti za vsaj tretje mesto.

Če bo četa Joséja Mourinha v Gelsenkirchnu pričakovano ostala neporažena, bi si z zmago v zadnjem kolu Maribor še vedno lahko priboril Evropsko ligo, tudi v primeru poraza proti Sportingu, ki bi slovenske prvake v vsakem primeru dokončno oddaljil od napredovanja v Ligi prvakov. Zato pa bi morebitna zmaga v Lizboni Mariborčane pripeljala na prag najboljše šestnajsterice klubov v Evropi. 

Liga prvakov (skupina G), 5. kolo:

Ob 20.45:
Schalke - Chelsea
Sporting Lizbona - Maribor

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.