Šport
18 ogledov

Sporting v formi pred tekmo z Mariborom

Nani EPA
Portugalski nogometni prvoligaš Sporting iz Lizbone se bo v torek ob 20.45 v 5. krogu Lige prvakov na svojem stadionu Jose Alvalade pomeril s slovenskim prvakom Mariborom. Čeprav sta se tekmeca na prvi medsebojni tekmi v Ljudskem vrtu razšla z 1:1, pa bo jutri velik favorit domači klub, pri katerem v zadnjem obdobju blesti napadalec Fredy Montero.

Sedemindvajsetletni Kolumbijec Fredy Montero, ki je nekdaj igral za Seattle Sounders in Millionarios, je na zadnjih sedmih tekmah dosegel pet golov, v minuli sezoni pa je na 29 tekmah dal 13 zadetkov. Dva zadetka je zabil tudi v petek na pokalni tekmi proti tretjeligašu Espinhu. Želi pa si še več.

"Zadetki prinašajo samozavest. Zahvaljujem se navijačem za podporo. Prepričani ste lahko, da bomo naredili vse, kar lahko, v vseh tekmovanjih," je za spletno stran kluba povedal Montero, ki je skupaj s soigralci trenutno na tretjem mestu skupine G v Ligi prvakov. A zeleno-beli so dobili pomemben veter v krila z domačo zmago proti Schalkeju v prejšnjem krogu, nov korak proti tako želenemu napredovanju pa bodo skušali narediti proti Mariboru. Za obe ekipi bi bil poraz bržčas usoden.

Sporting dviguje formo

Na prvi medsebojni tekmi z Mariborom Montero ni imel velike vloge, saj je v igro vstopil šele v 90. minuti. Takrat so gosti začeli s postavo Rui Patricio, Mauricio, Jefferson, Andre Martins, Islam Slimani, William Carvalho, Andre Carillo, Adrien Silva, Naby Sarr, Cedric, Nani, tudi strelec edinega zadetka za Portugalce. V drugem polčasu sta priložnost za igro dobila še Joao Mario in Carlos Mane.

Na drugi strani je edini gol za Maribor dosegel mladi Luka Zahović, ki je vstopil v igro v 81. minuti. Mariborsko začetno postavo so takrat sestavljali Jasmin Handanović, Željko Filipović, Sintayehu Sallalich, Marcos Tavares, Agim Ibraimi, Dare Vršič, Aleksander Rajčević, Mitja Viler, Petar Stojanović, Arghus in Aleš Mertelj. Igrala sta še Damjan Bohar in Jean-Philippe Mendy.

Sporting, ki je v sezoni 1963/64 osvojil pokal pokalnih zmagovalcev, v sezoni 2004/05 pa je bil finalist pokala Uefe, je sicer slabo začel sezono v domačem prvenstvu in je šele na osmem mestu na lestvici. A v zadnjem času dviguje formo. Nepremagan je na treh zaporednih tekmah, na katerih je dosegel deset golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.