Šport
25 ogledov

Maribor do velike točke

Maribor
1/23
Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu gostilii Chelsea in remizirali z 1:1. Za domače je mrežo zatresel Agim Ibraimi, velik junak pa je bil tudi vratar Jasmin Handanović.

Tekma se je sicer začela z manjšim pritiskom Londončanov, v 8. minuti pa je z leve strani v kazenski prostor podal Cesc Fabregas, francoski branilec Kurt Zouma pa je z glavo streljal precej mimo gola. Kasneje je s strelom poizkusil še Didier Drogba, a je Jasmin Handanović zaustavil žogo. Nekdanji reprezentant Slonokoščene obale je sicer postal prvi Afričan s 100 nastopi v Ligi prvakov.

Že v 14. minuti pa je sledila prva velika priložnost gostiteljev. Kapetan Marcos Tavares je blizu sredine prišel do okroglega usnja, lepo preigraval, v zaključku akcije pa nenatančno podal do Luke Zahovića. Slednji je vseeno s povratno žogo našel Sintayehuja Sallalicha, njegov strel, ki je šel na gol, pa so gostujoči branilci uspeli blokirati.

Vijoličasti so še naprej igrali pogumno, a si priložnosti niso več priigrali, precej nenevarni pa so bili tudi Londončani. Še najresneje je s strelom od daleč v 37. minuti zapretil nemški reprezentant André Schürrle, a je njegov diagonalni strel švignil mimo gola. Pet minut kasneje je Handanović ubranil še poizkus Edena Hazarda. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, ob zadnjem sodnikovem žvižgu pa so gledalci na Ljudskem vrtu vijoličastim namenili aplavz.

Manj zadovoljen je bil po prvih 45 minutah Mourinho, zato je že na začetku drugega dela igre poslal v igro Oscarja in Diega Costo. Zelenico sta morala zapustiti Willian in Schürrle. 

Ibraimi za 1:0

A tudi to ni pomagalo modrim. Še več, v 50. minuti je Agim Ibraimi poskrbel za eksplozijo navdušenja na mariborskem stadionu. Makedonski reprezentant je po podaji Mitje Vilerja ostal sam na desni strani kazenskega prostora gostov in natančno sprožil v dolgi kot vrat Petra Čecha.

Že v 56. minuti je portugalski strateg na klopi londonskega kluba opravil tretjo menjavo, v igro je vstopil Ramires, ki je zamenjal branilca Filipeja Luisa. Minuto kasneje je po prodoru in podaji Hazarda z dobrega položaja slabo streljal Costa.

V 60. minuti bi moralo na semaforju že pisati 2:0. Po izjemni podaji Vilerja je bil sam na drugi vratnici Zahović, vendar je s treh metrov zgrešil prazna vrata. V 66. minuti je Arghus z drsečim startom v zadnjem hipu odbil žogo pred Costo, še v isti minuti pa je Brazilec s španskim potnim listom še enkrat slabo streljal z leve strani kazenskega prostora. Le tri minute kasneje je bil po kotu najvišji Drogba, a je tudi on poslal žogo mimo vrat.

Pritisk Chelseaja in izenačenje

V 70. minuti bi morda morali sodniki pokazati na belo točko, ko je Arghus zrušil Oscarja, slednji pa je minuto kasneje streljal tudi mimo gola. Sledil je kot po katerem so Londončani le izenačili. John Terry je bil najvišji, žoga pa je po njegovem strelu srečno na drugi vratnici prišla do Nemanje Matića, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:1.  

Hazard bi lahko v 76. minuti modre popeljal v vodstvo, a je dvoboj iz oči v oči dobil Handanović. Mariborski čuvaj mreže se je z izjemno obrambo izkazal tudi dve minuti kasneje, ko je s konicami prstov potisnil žogo za las čez gol ob strelu Coste. Ta je na tekmi sicer zatresel mrežo, a so sodniki njegov zadetek razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

V 80. minuti je naposled do lepe priložnosti znova prišel tudi Maribor. Jean-Philippe Mendy je na robu kazenskega prostora našel Tavaresa, ta je streljal iz prve, žoga pa je za kakšnega pol metra zletela mimo desne vratnice tekmečevega gola.

Handanović velik junak dvoboja

V 85. minuti je po hitrem protinapadu Chelseaja Viler v kazenskem prostoru zrušil Hazarda, Belgijec pa je sam tudi izvajal enajstmetrovko. A tokrat se je njegova serija petnajstih uspešno izvedenih najstrožjih kazni končala. Fenomenalni Handanović je prebral njegovo namero in zaustavil strel z bele točke. Kasneje izrazitejši priložnosti ni bilo več.

Liga prvakov (skupina G), 4. kolo:

Maribor : Chelsea 1:1 (0:0)
Ibraimi 50.; Matić 73.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Arghus, Viler, Mertelj, Filipović, Sallalich (od 92. Ndiaye), Ibraimi (od 90. Bohar), Zahović (od 73. Mendy), Tavares. 

Chelsea: Čech, Ivanović, Terry, Zouma, Filipe Luis (od 56. Ramires), Matić, Fàbregas, Hazard, Willian (od 46. Oscar), Schürrle (od 46. Costa), Drogba. 

Sporting Lizbona : Schalke 4:2 (1:1)
Sarr 26., Jefferson 52., Nani 72., Slimani91.; Slimani 17./ag., Aogo 88.

Lestvica:
1. Chelsea 8 točk
2. Schalke 5
3. Sporting 4
4. Maribor 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.