Šport
7 ogledov

Sporting želi ponovitev tekme proti Schalkeju

Huntelaar Cristian Silva Schalke Sporting Liga prvakov EPA
Tekmec Maribora v Ligi prvakov Sporting se je po torkovem porazu v gosteh pri Schalkeju (4:3) pritožil pri Evropski nogometni zvezi.

Portugalska ekipa se je pri Uefi pritožila zaradi dosojene roke v sodnikovem dodatku tekme, katere posledica je bil odločilni zadetek po enajstmetrovki gostiteljev. Sporting od Uefe zahteva, naj se tekma ponovi, prav tako pa so Portugalci zahtevali plačilo premije vsaj za neodločen izid.

Na torkovi tekmi skupine G je sodnik v zadnjih minutah tekme, ko je bil izid izenačen na 3:3, Sportingu piskal igranje z roko v kazenskem prostoru gostiteljev, Eric Maxim Choupo-Moting pa je nato z enajstih metrov zadel za 4:3 in zmago Schalkeja. Uefa je zdaj za mnenje o tekmi prosila tudi vodstvo nemškega prvoligaša iz Gelsenkirchna.

Hude obtožbe Portugalcev

Najhujšo obtožbo je izrekel bivši predsednik Sportinga Eduardo Barroso, ki je zatrdil, da je ruska mafija, preko generalnega sponzorja Lige prvakov in Schalkeja, naftnega giganta Gazproma, namestila izid tekme, da bi se ta končal z zmago domačih in vsaj sedmimi doseženimi goli. Srečanje je namreč sodila ruska sodniška ekipa na čelu s Sergejem Karasevom.

"Kar se je zgodilo, ni bilo normalno. To je velika krivica. Ne želim povedati ničesar več v zvezi s tem," je po tekmi za portugalske medije dejal trener Sportinga Marco Silva

Sporting na polovici zadnji 

Po treh kolih je Sporting na zadnjem mestu lestvice skupine G z eno točko, ki jo je osvojil v Ljudskem vrtu. Maribor je tretji z dvema točkama, Schalke drugi s petimi, na vrhu pa je Chelsea s sedmimi točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice