Šport
67 ogledov

"Maribor je favorit le na papirju"

Darijan Matić Jović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana Facebook
Jutri ob 17. uri bo na sporedu nov večni slovenski derbi. Ljudski vrt bo gostil domači Maribor in gostujočo Olimpijo. Mariborčani bodo na tekmi v bolj ali manj polni zasedbi, tako kot tudi Ljubljančani, ki pogrešajo le poškodovanega Miho Zajca.

Olimpija se v prvenstvu bori za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. V zadnjem času jim je lovljenje tega cilja malce spodletelo po zgolj remiju v Novem mestu in prav tako "le" točki v Stožicah proti Kopru. Olimpija za tretjeuvrščenimi Celjani trenutno zaostaja tri, za drugouvrščenimi Domžalami pa štiri točke. Na drugi strani je Maribor zanesljivo v vodstvu in na dobri poti do ubranitve naslova.

"Naš glavni problem je ta, da v zadnjem času nismo dovolj osredotočeni na našo igro. Vse preveč je kalkulacij glede končne uvrstitve, kar odvrača misli od najpomembnejših stvari. Tudi v Mariboru želimo osvojiti tri točke in, če sem povsem iskren, ne vidim razloga, zakaj se ne bi v Ljubljano vrnili kot zmagovalci. Maribor je favorit na sredinem obračunu, a le na papirju. Z malce več agresivnosti v fazi obrambe in odločnosti v napadu lahko premagamo vsakogar, ne le Maribor," je za spletno stran ljubljanskega kolektiva povedal izkušeni vezist Darijan Matić.

Mariborčani so v prejšnjem krogu zadnjeuvrščenim Radomljam nasuli pol ducata golov, na drugi strani pa Olimpija na sredin derbi prihaja s slabšo popotnico. Na zadnjih dveh tekmah ni dosegla zadetka.

"Glede na prikazano igro na omenjenih srečanjih smo si vsekakor zaslužili več kot le dve točki. Čeprav sama igra ni bila blesteča, smo si tako proti Krki kot tudi proti Koprčanom priigrali kopico zrelih priložnosti, ki jih nismo zmogli pretvoriti v zadetke. Spet smo v položaju, ko si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Vsaka od naslednjih sedmih tekem bo odločilnega pomena," meni Matić, ki verjame v boljšo igro na naslednjih obračunih.

"Moramo vedeti, da smo na zadnjih dveh tekmah igrali proti moštvoma, ki sta izrazito obrambno usmerjeni. Od tod ne čudijo določene težave in napake, ki so se nam pripetile v sami igri, a vseeno smo bili od obeh precej boljši nasprotnik. Zato upam oziroma verjamem, da bomo proti Mariboru prikazali našo kombinatorno in agresivno igro, s katero smo večnemu rivalu v tej sezoni že znali prekrižati načrte," je še povedal Matić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.