Šport
13 ogledov

Maribor našel "dobrotnika"

Mariborčani se bodo še naprej borili z najboljšimi slovenskimi klubi. (Foto: Gre Žurnal24 main
Rokometaši Maribora bodo še naprej nastopali v 1. SRL, potem ko so v klubu našli "dobrotnika", ki je odprl denarnico in poravnal tri tisoč evrov dolga za stroške sodnikov in vodenja lige.
To ne pomeni, da bo RK Maribor Branik in s tem moški rokomet v Mariboru ugasnil. Ravno obratno. S finančno in poslovno sanacijo kluba pod pravnim varstvom sodišča gre za zakonsko odgovorno dejanje vodstva ter s tem za uspešen nadaljnji razvoj rokometa v Mariboru, seveda v okviru zmožnosti.
RK Maribor Branik

Rokometaši mariborskega Branika bodo tudi v bodoče igrali v 1. slovenski rokometni ligi. Vodstvo mariborskega kluba, ki je v prisilni poravnavi, je namreč našlo "dobrotnika", ki bo poravnal tri tisoč evrov dolga za stroške sodnikov in vodenja lige, vsaj tako so zatrdili v mariborskem klubu.

Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) je v sredinem sporočilu za javnost zapisalo, da mora Maribor Branik do četrtka, 14. aprila, poravnati vse obveznosti za stroške sodnikov in vodenja lige v višini tri tisoč evrov, v nasprotnem primeru mu sledi suspenz iz elitne slovenske rokometne lige.

Mariborski rokometni klub pa je v četrtkovem sporočilu za javnost zapisal, da sta se poslovodstvo in upravni odbor na podlagi opravljene revizije poslovanja odločila, da pri pristojnem Okrožnem sodišču v Mariboru sprožita postopek prisilne poravnave. Vzrok, da je moralo priti do sanacije, so po informacijah iz kluba "nerealizirane sponzorske pogodbe, ki jih posamezni pokrovitelji zaradi hude gospodarske krize niso bili sposobni realizirati".

Vodstvo kluba je bilo primorano v to po njihovem mnenju edino možno rešitev za nadaljnje delovanja kluba, v tekmovalnem smislu pa zaradi začetka postopka prisilne poravnave ne bo ogroženo delo nobene selekcije znotraj kluba ne v tekoči sezoni ne v prihodnje, zagotavljajo v mariborskem kolektivu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"To ne pomeni, da bo RK Maribor Branik in s tem moški rokomet v Mariboru ugasnil. Ravno obratno. S finančno in poslovno sanacijo kluba pod pravnim varstvom sodišča gre za zakonsko odgovorno dejanje vodstva ter s tem za uspešen nadaljnji razvoj rokometa v Maribora, seveda v okviru zmožnosti. Vodstvo kluba se veseli uspešnega tekmovalnega zaključka sezone, ki ga moštvo RK Maribor Branik pričenja to nedeljo s prvenstveno tekmo v ligi za prvaka proti Gorenju v Velenju. Hkrati pa že pripravlja strategijo za uspešno prihodnost, kjer bi lahko Maribor zavzel eno vodilnih pozicij v slovenskem in evropskem rokometnem prostoru," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Očitke o brezglavem kadriranju zavrnili
Na očitke o nerazumljivem trošenju za nove igralce pa v mariborskem klubu odgovarjajo, da ne gre za nikakršno brezglavo kadriranje, temveč načrtno angažiranje kvalitetnih igralcev, seveda v danih finančnih okvirjih. V času, ko je prišlo do kadrovskih sprememb, zaključki revizije poslovanja še niso bili znani.

Dragan Gajić je v Maribor Branik prišel kot igralec brez pogodbe in brez finančnih posledic za klub, kot vmesna postaja pri njegovem prestopu v Montpellier. Klub je v zimskem premoru sklenil sodelovanje, samo do konca sezone, z vratarjem Boštjanom Grmom ter igralcema Mirkom Nikoličem in Nikom Tomincem. A je na drugi strani prekinil sodelovanje z vratarjem Gašperjem Jelenom ter igralcema Matejem Hartmanom in Vasjo Furlanom, ki so imeli časovno daljše in precej finančno obremenjujoče pogodbe, še pojasnjujejo v klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.