Šport
16 ogledov

Maribor z novim trenerjem

rokometna žoga rokomet Žurnal24 main
Vodstvo slovenskega rokometnega prvoligaša Maribora Branika se je s trenerjem Slavko Ivezičem dogovorilo o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Namesto njega bo Mariborčane vodil nekdanji slovenski reprezentant Sebastjan Sovič.

Rokometni klub Maribor Branik je pred to sezono zaradi prilagajanja trenutnem stanju v državnem prvenstvu in slovenskem športu nasploh znižal proračun in pomladil moštvo.

Temu je posledično sledila tudi precejšnja prevetritev igralska kadra, ki pa naj bi vseeno bila toliko kakovostna, da bi po koncu rednega dela bila med prvimi štirimi moštvi za končnico za prvaka.

Ker pa rezultati po šestih odigranih krogih ne kažejo v to smer, so se v vodstvu kluba odločili, da se s trenerjem Slavkom Ivezičem sporazumno razidejo, so obrazložili v Mariboru.

Mesto trenerja je tako prevzel nekdaj odličen igralec Gorenja in Slovenj Gradca ter slovenski reprezentant Sebastjan Sovič. Slednji se je že preizkusil v vlogi trenerja in to dokaj uspešno. Z na novoustanovljenim klubom RK Slovenj Gradec 2011, ki ga je vodil pet sezon, se mu je namreč uspelo iz 2. lige prebiti med prvoligaško druščino. Po koncu lanske sezone se je po njegovih besedah želel malo spočiti od rokometa, a je prišla ponudba iz Maribora.

Izpolnila se mu je želja

"Ko sem zaključil z delom v Slovenj Gradcu, sem si dejal, da če bom ponovno trener, bom trener enega od treh slovenskih klubov: Celja, Velenja ali Maribora. Malo za šalo, malo pa tudi zares. Ponudba me je res presenetila in prišla je veliko prej, kot sem pričakoval. Pred pričetkom sezone sem dobil nekaj klicev za angažma, a sem vse bolj kot ne zavrnil. Pogovori z vodstvom mariborskega Branika so bili zelo korektni in hitro smo se dogovorili. Pred mano je velik izziv, ki pa se ga istočasno tudi zelo veselim," je dejal 40-letni Sovič.

Soviča prva tekma na klopi trenerja mariborskega Branika čaka v soboto na gostovanju pri trebanjskem Trimu.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.