Šport
19 ogledov

Mariborčani verjamejo

Ivanović Šuler Liga prvakov Chelsea Maribor Stamford Bridge Žurnal24 main
Nogometaši Maribora se bodo jutri ob 20.45 v Ljudskem vrtu znova pomerili s Chelseajem.

Šlo bo za dvoboj četrtega kola skupinskega dela Lige prvakov, varovanci trenerja Anteja Šimundže pa bodo moči z angleškim klubom merili že drugič v 14 dneh. Pred dvema tednoma so igralci londonske ekipe Maribor doma premagali visoko s 6:0.

Mariborski nogometaši so po dobrem začetku v letošnji ligi prvakov pri Chelseaju na Stamford Bridgeu doživeli hladen tuš. Po dveh remijih so se morali sprijazniti z visokim porazom, razlika v kakovosti posameznikov obeh ekip je bila očitna. A vijoličasti se na jutrišnjo domačo tekmo ne podajajo z belo zastavo kljub bledim predstavam v domačem prvenstvu; Mariborčani so v petek doma klonili proti vodilnim Domžalam z 0:1.

Ambiciouni in željni dokazovanja

Mariborska vrsta se želi tokrat predstaviti v lepši luči, predvsem zato, ker je v zadnjih tednih vse več negodovanja slišati tudi s tribun. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, veseli nas, da je zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, da je večina razen Aleša Mejača v polnem trenažnem procesu. Na današnjem treningu sem videl močno in ambiciozno ekipo, ki želi predstaviti slovenski nogomet v ligi prvakov, kot ga je predstavljala do zdaj. Delovali bomo zelo močno, z željo po rezultatu," je pred tekmo napovedal mariborski strateg Šimundža.

Kot pravi, bo vse odvisno od tega, kako bo igral nasprotnik, kako se bo postavil. "Sami bomo enako ambiciozni kot na zadnji tekmi. Tam je Chelsea odigral vrhunsko tekmo, v vseh delih igre je bil uspešen, mi smo bili v podrejenem položaju. Jutri lahko odigramo dosti boljše in zrelo," je dejal Šimundža, ki slabe predstave v zadnjih kolih prvenstva pripisuje pomanjkanju sreče: "Terminov tekem si ne moremo izbirati, v zadnjih krogih nam ni šlo od rok, razlog je preprost, zapustila nas je sreča. A danes sem videl ekipo, ki je ambiciozna in željna dokazovanja."

"Pred samim tekmovanjem smo bili vsi zadovoljni z uvrstitvijo v to tekmovanje, a sam sem vedno poudarjal, da želimo biti konkurenčni, želimo biti konkurenčni proti Chelseaju, kalkulacije bomo delali na zadnji tekmi. Ne pričakujem, da bo Chelsea jutri vstopil v tekmo preračunljivo. Londončani so povedali že, da želijo iz dveh tekem šest točk, s tem bodo tudi rešili napredovanje v skupini. Ne verjamem, da bo Jose Mourinho odpočil glavne igralce, saj je dejal, da nas jemlje zelo resno. Čeprav ne vemo, v kakšnem stanju je ekipa, je njihov izbor igralcev tako velik, da pričakujemo najmočnejši Chelsea, ki je na voljo," je še povedal Šimundža.

"Verjamemo vase"

Da bo tekma težka, se še kako zavedajo tudi igralci. Vrnitev Diega Coste na igrišče je zato še dodaten razlog za skrb. A brazilski nogometaš Maribora Arghus meni, da lahko moštvo igra proti komerkoli: "Jutri bo zelo težko, Chelsea je velik klub, a sam zaupam igralcem in trenerju. Dobro smo trenirali, verjamemo vase, vemo da bo težko, ampak če bomo igrali solidno, imamo svoje priložnosti. Vsi poznajo Chelsea, nogometaši so zelo hitri, a kot sem dejal, verjamem v ekipo. Moramo držati korak z njimi, če odigraš solidno in kompaktno, lahko pričakuješ dober izid."

"Diego Costa je zelo dober igralec, a se ne bojimo nikogar, igramo lahko proti komurkoli, če smo pravi, lahko dosežemo dober rezultat. Vemo, kje so naše težave in kaj lahko popravimo. Trener nam je dejal, da moramo verjeti vase in to bomo tudi storili. Misliti moramo samo naprej, kar je za nami, je za nami. Jutri je naš cilj, da zmagamo," je še napovedal Arghus.

Tekmo bodo v razprodanem Ljudskem vrtu, na dvoboj prihaja tudi nekaj več kot 600 podpornikov londonskega kluba.

Komentarjev 1
  • depresija 17:21 04.november 2014.

    0:3! Najmanj. Bodimo realni.