Šport
22 ogledov

Marija: Sereno spoštujem le na igrišču

Marija Šarapova Serena Williams OP Francije finale Reuters
Ruska teniška igralka Marija Šarapova je v intervjuju za The New York Times priznala, da zunaj teniških igrišč nima spoštovanja do najboljše igralke na svetu, Američanke Serene Williams.

Marija Šarapova je v intervjuju za ameriški časopis spregovorila o rehabilitaciji po poškodbi rame, svojemu 22-letnem fantu Bolgaru Grigorju Dimitrovu in neuspelem poskusu sodelovanja z legendarnim tenisačem Jimmyjem Connorsom, ameriško javnost pa je najbolj pritegnil odlomek o prvi igralki sveta Sereni Williams.

Američanka in Rusinja, ki prav tako živi v ZDA, nikoli nista veljali za prijateljici, njun odnos pa se je dodatno ohladil pred dobrega pol leta, ko je Williamsova v intervjuju za revijo Rolling Stone posredno obsodila zvezo med Šarapovo in Dimitrovim. Bolgarski tenisač naj bi namreč v preteklosti prijateljeval z Američanko. Šarapova je pred začetkom turnirja v Wimbledonu vrnila udarec: ''Če želi govoriti o osebnih stvareh, naj raje govori o svojem razmerju s fantom, ki ima otroke in se ločuje,'' je dejala Rusinja.

Tenisačici naj bi nato zakopali bojno sekiro. ''To sva pustili za sabo,'' je nedavno zatrdila Šarapova, ki pa je v najnovejšem intervjuju priznala, da se zunaj igrišča ne razumeta najbolje. ''Na igrišču do nje čutim največje spoštovanje,'' je dejala Šarapova in dodala: ''Drugače je zunaj igrišča. Ne vem, zakaj, vendar je drugače, in čeprav je tenis tako velik del mojega življenja, se na koncu še vedno izkaže za majhen del. V življenju cenim veliko drugih pomembnejših stvari, kot je šport.''

Šarapova je priznala, da njena izjava o Sereninem razmerju s poročenim moškim ni bila na mestu, a obenem zatrdila, da se ni zlagala.

Rivalstvo, ki to ni

Rivalstvo med Sereno Williams in Marijo Šarapovo je trajalo le eno leto, nato pa je Američanka proti Rusinji nanizala 13 zaporednih zmag in v medsebojnih dvobojih vodi s 14:2. Šarapova je Williamsovo nazadnje premagala daljnega novembra 2004.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.