Šport
29 ogledov

Marion Jones dobila odpoved

Marion Jones že trenira in se pripravlja za vstop v košarko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanja kraljica atletskih stez, ki je bila kasneje zaradi dopinga v zaporu, Marion Jones je blizu upokojitvi tudi v njenem drugem profesionalnem športu, košarki. Američanka je dobila odpoved v moštvu Tulsa Shock.

Ista Marion Jones, ki je nekoč kraljevala na atletskih stezah in, ki je osvojila vse, kar se v sprintu na 100 in 200 metrov osvojiti da, je dobila odpoved v košarkarski ekipi Tulsa Shock, ki tekmuje v najmočnejši ženski košarkarski ligi na svetu WNBA. Američanka počasi zaključuje tudi košarkarsko pot.

Meja med uspehom in neuspehom, lažjo in resnico, je tanka. Na svoji koži je to občutila nekdanja atletinja in kraljica šprinta, večkrat svetovna in petkratna olimpijska prvakinja iz Sydneyja Marion Jones. Po priznanju, da je jemala nedovoljena sredstva, zaradi česar je pol leta sedela v zaporu, vzeli pa so ji vse kolajne, ki jih je osvojila po septembru leta 2000, je uteho našla v košarki, oziroma WNBA klubu Tulsa Shock. Zdaj so ji iz kluba sporočili, da je ne potrebujejo več.

Čeprav je imela skromno statistiko, saj je v zadnjih dveh sezonah na 47 tekmah v povprečju odigrala zgolj po 8,6 minute na tekmo, v zadnji sezoni pa na 14 tekmah v povprečju dosegala po pet točk na tekmo, je bila prav košarka tista, ki ji je pomagala prebroditi krizo, ki jo je povzročil doping in zapor. 35-letnica se je v solzah poslovila od svojega kluba in se zahvalila WNBA ligi, ker ji je omogočila drugo priložnost. "Želim se zahvaliti Tulsa Shochu, trenerju Richardsonu, WNBA ligi in vsem svojim soigralkam, da so mi omogočile, da živim sanje. Hkrati sem pokazala ljudem, predvsem mladim, da obstaja druga priložnost, zato jo morajo zagrabiti," je v svojem govoru dejala Jonesova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.