Šport
23 ogledov

Markin po sledeh Šarapove?

aleksander markin Profimedias
Ruski odbojkar Aleksander Markin, član moskovskega Dinama in ruske reprezentance, je še eden od športnikov, ki mu grozi prepoved nastopanja na športnih tekmovanjih.

Markin je bil na januarskih olimpijskih kvalifikacijah eden od junakov ruske reprezentance, ki je zmagala na turnirju v Berlinu in bo igrala v Rio de Janieru, za moskovski Dinamo pa je svojo zadnjo tekmo igral 6. februarja.

Če se bo sum izkazal za resničnega, bo 25-letni odbojkar, ki je lani na univerzijadi na otvoritvi nosil rusko zastavo, že peti ruski športnik, ki bo kaznovan zaradi jemanja meldoniuma. Ob Šarapovi so to še hitrostna drsalca Pavel Kuližnikov in Semjon Elistratov ter umetnostna drsalka Jekaterina Bobrova.

Sicer pa zdravilo izdelujejo v Latviji, Svetovna protidopinška agencija pa ga je vzela pod drobnogled, potem ko je prišla na sled razkritjem, da bi lahko to zdravilo pomagalo pri hitrejši regeneraciji športnikov. Od 1. januarja je zato omenjena snov na prepovedanem seznamu v športu nedovoljenih snovi oziroma poživil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.