Šport
24 ogledov

Marquez najhitrejši v kvalifikacijah

Marc Marquez VN Avstralije kvalifikacije EPA
Marc Marquez na Hondi je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah kraljevskega razreda motoGP pred dirko motociklističnega svetovnega prvenstva za veliko nagrado Avstralije na dirkališču Phillip Island.

Španec Marc Marquez si je že prejšnjo nedeljo z zmago na VN Japonske zagotovil naslov svetovnega prvaka, tretjega doslej. Triindvajsetletni član moštva Repsol Honda si je privozil že 37. pole position, torej najboljši startni položaj za naskok na jubilejno 30. zmago, ki se mu v nedeljo nasmiha na dirki v deželi tam spodaj.

Iz prve startne vrste bo nedeljsko dirko začel še Britanec, prav tako za krmilom Honde LCR, Cal Crutchlow, tretji čas kvalifikacij pa je vpisal Španec Pol Espargaro, član moštva Monster Yamaha, ki si je prav tako priboril start iz prve vrste. Četrti v kvalifikacijah je bil njegov brat Aleix Espargaro (Suzuki).

Devetkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha) se ni uvrstil v najhitrejšo kvalifikacijsko skupino in bo dirko startal kot 15., Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je prav tako že na Japonskem izgubil boj za naslov, pa bo nedeljsko dirko začel z 12. mesta.

Po Avstraliji sta na sporedu še dve preizkušnji, 30. oktobra je na programu VN Malezije v Sepangu, 13. novembra pa se bo SP končalo z VN Valencie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.