Šport
14 ogledov

Márquez s prvega startnega mesta

Marc Marquez EPA
Marc Márquez je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko preizkušnjo v razredu motoGP za VN Avstralije na dirkališču Phillip Island. Španec, ki dirka na Hondi, si je privozil svoj še 21 karierni najboljši startni položaj ter kar 12 letos.

Hitremu Špancu Marcu Márquezu sta se najbolj približala Britanec Cal Crutchlow (Ducati) in rojak Jorge Lorenzo (Yamaha), ki bosta nedeljsko preizkušnjo prav tako startala iz prve vrste. Razočaral je šestkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki je zasedel osmo mesto.

Enaindvajsetletni Márquez si je na zadnji dirki na Japonskem, katero je dobil Lorenzo, z drugim mestom predčasno zagotovil naslov svetovnega prvaka, drugega po vrsti. Márquez po osvojitvi novega naslova svetovnega prvaka ni izgubil motivacije ter ni popustil. V Avstraliji je tako vpisal svoj 12 najboljši startni položaj letos. S tem rekordnim dosežkom po številu najboljših startnih položajev v koledarskem letu se je izenačil s slovitima Avstralcema Mickom Doohanom in Caseyjem Stonerjem.

Španska prevlada v kvalifikacijah

V razredu moto3 je najboljši čas kvalifikacij postavil Španec Alex Márquez (Honda). Vodilni dirkač v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka si je pridirkal svoj že tretji pole position letos, drugi je bil rojak Alex Rins (Honda), sicer skupno tretjeuvrščeni, tretji v kvalifikacijah pa je bil presenetljivo še en Španec Juanfran Guevara (Kalex KTM), ki v skupnem seštevku ne sodi med najboljšo deseterico.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Esteve Rabat (Kalex), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, uvrstil se je pred rojakom in tretje uvrščenim skupno Maverickom Vinalesom (Kalex) ter drugouvrščenim skupno Fincem Miko Kalliom (Kalex). Zmagovalec zadnje preizkušnje na Japonskem Švicar Thomas Lüthi (Suter) si je privozil četrti čas kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.