Šport
74 ogledov

Martina Ratej: "Če bi bila v formi ..."

Martina Ratej London olimpijske igre 2012
1/15
Reuters
Martina Ratej je v finalu meta kopja zasedla zelo solidno sedmo mesto. Z daljavo 61,62 metra je za bronasto kolajno zaostala dobre tri metre.

Tridesetletna Ratejeva je izpolnila tisti glavni cilj, ki si ga je zadala pred finalom – priti med najboljšo osmerico, ki bo imela na voljo še tri mete. Začela je nekoliko nervozno in po ponesrečenih prvih dveh metih vendarle zbrala dovolj moči in koncentracije ter se z omenjeno daljavo zavihtela na sedmo mesto. "Tretji met je bil tisto, ali grem ven, ali grem naprej. Dala sem vse od sebe, posrečil se mi je met in prišla sem na sedmo mesto. Sama sem mislila, da bo šlo potem navzgor, počutila sem se dobro, ampak enostavno nisem sestavila meta. Kopje ne gre na silo in če ga tehnično ne sestaviš, ne odleti," je po koncu razlagala Ratejeva. V zadnjih treh metih je ostala zadaj in tekmo končala kot sedma.

"Sedmo mesto na olimpijskih igrah zagotovo nekaj pomeni. In verjetno bom jutri bolj zadovoljna s tem. Zadovoljna nisem predvsem s tem, ker sem videla, da sta bili daljavi za drugo in tretje mesto zelo nizki. Očitno nisem bila pripravljena za kolajno in nekako se moram s tem sprijazniti. Če bi bila v formi, bi lahko bila na stopničkah. Zaradi tega je malce grenkega priokusa. Enostavno nisem zmogla sestaviti meta za 65 metrov," je dejala Ratejeva. Pa je tak met, glede na vse težave, ki so jo pestile v sezoni, pričakovala? "Upala sem, da mi bo uspelo. Ampak enostavno ga tehnično nisem mogla sestaviti. Sigurno pa sem, glede na to, kakšna je bila sezona, lahko zadovoljna s tem sedmim mestom. Očitno se v športu zgodijo vzponi in padci. Letos sem jaz to dočakala. Treba je iti naprej. Štiri leta je do naslednjih olimpijskih iger. Morda bom tudi jaz tam na stopničkah." Štajerka bo do konca sezone nastopila še na kakšnem mitingu, potem pa sledi počitek in priprava na nove izzive.

Zlate kolajne se je sicer veselila Čehinja Barbora Špotakova (69,55 m), ki je s svojim najboljšim metom sezone suvereno opravila s konkurenco. Varovanka nekdanjega olimpijskega prvaka Jana Železnyja je za več kot štiri metre prehitela Nemko Christino Obergfoll (65,16 m), bron pa je osvojila še ena Nemka Linda Stahl (64,91 m).

Komentarjev 1
  • Shad0wM4n 22:51 09.avgust 2012.

    Rezultati na sekundo: http://london2012.bbc.co.uk/athletics/event/women-javelin-throw/phase=atw053100/index.html