Šport
45 ogledov

Massi: Nekateri trenerji me ne želijo

team to aMaze Saša Despot
Andrea Massi je spregovoril o pretekli sezoni in načrtih za prihodnjo.

Bivši vodja Team to aMaze Andrea Massi je v pretekli sezoni sodeloval s Smučarsko zvezo Slovenije, potem ko je vrsto let bdel nad razvojem Tine Maze. Slednja je pred nekaj dnevi namignila na to, da je že zaključila z aktivno kariero.

"Sam nisem slišal, da bi najavila konec kariere. Mediji ste slabo interpretirali izjavo. Le otroku je odgovorila, da bi se po premoru težko vrnila, sprejela pa še ni nobene odločitve. (...)," je v pogovoru za MMC na to temo dejal Massi in dodal:  

"Gre za njeno odločitev, ki jo bom spoštoval. Osem let sem jaz skrbel za treninge in za tekme, pri tej odločitvi pa se mi zdi samoumevno, da se ne vmešavam. Gre tudi za znak spoštovanja. Ima le moj nasvet, da bo morala, če bo nadaljevala, to narediti na polno, ker ni kateri koli smučar, ampak Tina Maze, ki je izpolnila vse cilje, razen slalomskega globusa, kar pa je bila moja krivda."

Ima več ponudb 

Številne ljubitelje smučanja na sončni strani Alp zanima, v kakšni vlogi (če sploh) bo Italijan nadaljeval delo s slovenskimi tekmovalci, potem ko so nekateri letos naredili velik korak naprej.

"Moram priznati, da sta tako direktor SZS-ja Joško Križan kot Marko Gorjanc po tihem izrazila to željo. Sem počaščen, hkrati pa vem, da si določeni trenerji ne želijo moje prisotnosti. Vse skupaj je zato malo konfliktno. Bil sem na Krvavcu (tam so bile zadnji konec tedna tekme za državno prvenstvo; op. a.) in je bilo med tekmovalci zelo prijetno vzdušje, ne pa tudi med trenerji. Se že kažejo nizki udarci," je o zdrahah na SZS dejal zgovorni smučarski strokovnjak. 

"Če bi prevzel višjo funkcijo, bi želel absolutno avtoriteto, čeprav razumem, da si tega večina ne želi. Sestavil bi ekipe, trenerje. Mislim, da alpske discipline potrebujejo močno, trdo roko, nekoga, ki ima moč, da sprejema odločitve. Ta ustroj, ko imamo strokovni svet, alpski odbor in klube, po mojem mnenju ni najboljši. Treba bo razmišljati malo drugače," je nadaljeval Massi in razkril, da ima ponudbe iz tujine:

"Imam, vendar o tem nerad govorim, da ne bo izpadlo, da se hvalim, poleg tega ima SZS prednost. Navsezadnje imam pogodbo, ki je bila avtomatično obnovljena še za naslednjo sezono. Da, dobil sem ponudbo iz dveh reprezentanc, poleg tega pa še eno dodatno ponudbo za sodelovanje z eno tekmovalko in ponudbo multinacionalke, ki želi speljati poseben projekt. Nekateri sponzorji so se namreč naveličali sponzorirati smučanje na klasičen sistem."

Skregan z računalniki

Massi je vedno zanimiv sogovornik za medije in na družbenih omrežjih bi gotovo imel ogromno sledilcev. A Italijan ni ravno spoprijateljen s sodobno telekomunikacijsko tehnologijo.

"Sem skregan z družbenimi omrežji in z računalniki. Vidim to generacijo, kako hodi po mestu in se zabije v prometni znak, telefon mora imeti pa tudi na stranišču pri sebi. Sem proti temu. Veliko problemov je v športu zaradi sodobne tehnologije. Pomanjkanje zbranosti sem opazil tudi pri Tini. Dva "blackouta" je imela. Preveč je vsega in športnik izgubi koncentracijo. Ante Kostelić je Janici v določenem trenutku prepovedal uporabljati mobilne naprave," je Massi pojasnil za MMC.

Andrea Massi | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.