Šport
31 ogledov

Massi: "Želimo imeti Tino Maze na višku"

Tina Maze in Andrea Massi sta znana po svojih težko omajanih stališčih. (Foto: A Anže Petkovšek
"Marlies Schild je premagljiva, ampak vredna vsega spoštovanja," o serijski slalomski zmagovalki pravi Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, ki je pojasnil tudi dogajanje okrog odhoda serviserja Alberta Corbellinija.

Ste po vseh težavah, s katerimi ste se spopadali v zadnjih dneh, v Lienzu pričakovali uspeh kalibra stopničke?
Tak uspeh sem pričakoval že od Söldna. Tina je očitno porabila nekaj več časa, da je materializirala trening – kajti količina treninga v primerjavi z lanskim letom je bila ogromna – in predvsem spremembe. Veste, da smo imeli težave s servisom. Pa tudi druge. Pričakoval sem takšen trend. Tina je bila peta v Courchevelu, česar nekateri niso razumeli. Tisto peto mesto je bil pokazatelj zelo dobrega znanja po zelo slabi prvi vožnji. Tudi v Lienzu se je Tina v drugi vožnji približala Marlies Schild – v njej je za Schildovo zaostala 25 stotink. Škoda za sredin veleslalom, kjer bi tudi bila lahko konkurenčna. Upam, da si bo čim prej opomogla tudi v tej disciplini.

Kaj je bilo pred slalomom drugače kot dan poprej? Slišali smo o nekaterih zdravstvenih težavah?
Tega nismo želeli preveč obešati na veliki zvon. Zdravniki so ukrepali pred dvema tednoma, gre na bolje. Pomaga nam strokovnjakinja za fizioterapijo, Nežka Poljanšek, ki nadomesti moje minimalno znanje glede teh reči. Če ne bi imeli vseh teh nevšečnosti z zvezo, bi to rešili že pred enim mesecem. Tudi problemov s servisom ne bi imeli. Naša ekipa deluje kot firma. Če imaš odprtih preveč front, jih nekaj izpustiš. To se nam je zgodilo letos.

Če torej ne bi bilo težav z zvezo, bi se vi lahko bolj posvetili serviserju?
Serviserju, materialu, spomladanskim testiranjem … Ne morem se več mesecev prerekati s smučarsko zvezo. Jaz sem za vse. Imam le enega trenerja, Livia Magonija, ki ga želim pohvaliti. Je človek, ki ima znanje in srce, kolikor znanja, toliko srca. Maksimalno dela za Tino. Če se polovica te ekipe ukvarja z nepotrebnimi stvarmi, se ne moremo osredotočiti na to, kar želimo. Želimo pa imeti Tino Maze, Slovenijo, na višku.

Je bil serviser Alberto Corbellini bolj obremenjen, ker ste se morali vi ukvarjati z drugimi rečmi?
Ne, ni bilo tako. Serviser je spomladi izbral določene rešitve in ni želel iti na testiranja, kar je bila velika napaka. Povedal sem mu, da moramo testirati novi material. To ni bilo narejeno. Tukaj sem popustil. Ko šef popusti pri točilnem pultu, začnejo vsi "kasirati" denar malo drugače. Imeti je treba nadzor nad vsem in biti pri stvari. Takrat sem mu dejal, da se strinjam z njim, če meni, da je tako dobro. Imam zelo enostavno teorijo. Koncem vsake sezone je treba testirati material, nato pa se gre na počitnice. Ko tekmovalec naredi vrhunsko sezono v vseh disciplinah in je še v formi, gre testirat.

Drži, da je Stöckli odpoklical Corbellinija?
S Corbellinijem smo imeli več sestankov, nato se je Stöckli odločil, da ga umakne. Bilo je preveč napak – prva v Söldnu. Po tretji, četrti se je podjetje tako odločilo. Tudi sam ne toleriram preveč napak.

Za napake je bila kriva odsotnost testiranj?
Testiranja so bila le začetek. To je podobno vlaku, sprva malo zamuja, nato pa, ko pride v Rim, ima že eno uro zamude. Tekmujemo z neko Lindsey Vonn, ki je to uredila popolno, mi pa ne.

Čemu boste posvetili največ pozornosti pred Zagrebom?
Napovedi delajo le vremenoslovci. Vem, da je Tina dobra, konkurenca ostra. Zdaj se je prebila 16-letna Američanka. Marlies Schild je premagljiva, ampak vredna vsega spoštovanja. Tina je bila peta, tretja, druga. S temi rezultati dobiva samozaupanje. Gremo naprej. Krasno bi bilo, če bi bila še v Zagrebu tako dobra kot doslej. Tudi zato, ker imam s Hrvati zelo dobre odnose, predvsem z Vedranom Pavlekom, ki organizira odlično tekmo. Krasno bi bilo, da bi bila Slovenka v ospredju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.