Šport
31 ogledov

Tina Maze: "Dala sem plin do konca"

tina maze lienz slalom EPA
Po drugih stopničkah to sezono in drugem mestu na slalomu v Lienzu smo se pogovarjali s Tino Maze. "Mi (Slovenci, op. a.) imamo to navado, da se hitro vržemo v smeti, ko komu ne gre," ugotavlja.

"Veleslalom mi včeraj ni uspel po željah. Druga vožnja je bila sicer boljša. Tokrat sem računala, da lahko pridem visoko, v Flachauu sem napravila že super rezultat. To sem potrdila. Uživam, ko napadam progo in jo imam povsem pod nadzorom, ne pa ona mene," je uvodoma za zurnal24.si dejala Tina Maze, ki je v Lienzu stopila še na svoje druge slalomske stopničke zapored.

Predvsem v prvi vožnji ste bili odlični v spodnjem delu.
V njem se je tekma razvila. Nekatera dekleta tam popustijo, delajo napake. Tam prideta v poštev fizična moč in priprava. Glede tega sem vedela, da se nimam česa bati. Dala sem plin do konca. Vse bolj.

Kako komentirate senzacionalne stopničke 16-letne Mikaele Shiffrin?
Slišala sem, da je ena od Američank zelo dobra, kar se je tokrat res pokazalo. Njene vožnje sicer nisem videla, a mislim, da bo ena od tekmovalk, ki bodo krojile vrh.

Po veleslalomu ste opozorili na to, da se vas kritizira po eni slabi vožnji. Verjetno vam gre to precej na živce?
Da, ne bom skrivala, da mi gre. Gotovo me to jezi. Če vidiš razočarane ljudi, te jezi še bolj. V športu si pač enkrat dober, drugič slabši. Mi (Slovenci, op. a.) imamo to navado, da se hitro vržemo v smeti, ko komu ne gre.

Čemu se boste največ posvetili do tekme v Zagrebu 3. januarja?
Treba se bo malo spočiti. Iščemo površine za trening, snega po Evropi ni veliko, zato bomo tu nekje v okolici Lienza. Napravili bomo še nekaj treningov pred Zagrebom.

Verjetno boste blizu smučišča dočakali tudi novo leto?
Kaj pa je lepšega kot dočakati novo leto na snegu?!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.