Šport
18 ogledov

Matthews v rdeči majici

Michael Matthews EPA
Avstralec Michael Matthews je kot prvi prečkal ciljno črto v tretji etapi kolesarske dirke po Španiji.

Z zmago si je Matthews zagotovil tudi vodstvo v skupnem seštevku španske pentlje. Etapno zmago, na etapi dolgi 197,8 km od Cadiza do Arcosa de la Frontera, je dobil s silovitim ciljnim sprintom, v katerem je ugnal Irca Daniela Martina in Španca Joaquina Rodrigueza. Kolesar moštva Orica GreenEdge je ciljno črto za zmago na etapi prevozil s časom pet ur, 12 minut in 14 sekund ter se je uvrstil pred kolesarja moštev Garmin Sharp in Katjuša.

"Ne bi si mogel več želeti. Moja ekipa je opravila izjemno delo, prav od njih je bilo odvisno, ali bom lahko prav v zadnjih metrih etape sprožil odločilen napad. Dali so prav vse od sebe, dali so svoj maksimum," je pomočnike na etapi pohvalil 23-letni Avstralec, ki je že zmagoval tako na Giru kot na Vuelti. Etapna zmaga je tudi manjši obliž na žgočo rano, ko je zaradi poškodbe roke moral izpustiti letošnjo dirko po Franciji, poškodbo je staknil na pripravah teden pred Tourom. "Letošnjo Vuelto sem skorajda že odmislil, saj sem načrtoval le nastop na Touru, a nato se je zgodilo, kar se je zgodilo. Obleči rdečo majico vodilnega je nekaj, o čemer sem le sanjal, obožujem dirko po Španiji," je še dejal.

Avstralec je z dobljenim desetsekundnim odbitkom prevzel vodstvo na Vuelti ter je tako za štiri sekunde prehitel Kolumbijca Naira Quintano. Njegov moštveni koleg iz ekipe Movistar španski matador Alejandro Valverde je padel na tretje mesto z zaostankom 11 sekund za novim vodilnim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.