Šport
50 ogledov

Mayweather na zagovor zaradi marihuane in neprimernih treningov

Mayweather ortiz Reuters
Ameriški boksar Floyd Mayweather se bo moral zagovarjati pred boksarskimi uradniki v Nevadi.

S Floydom Mayweatherjem se bo športna komisija v Nevadi pogovorila o posnetkih s treningov, ki so jih nedavno predvajali na televizijskem programu Showtime. Na njih sta v njegovi telovadnici dve ženski, ki kadita marihuano znotraj zgradbe. Mayweather sicer marihuane ni kadil, je pa na posnetku nekomu rekel, naj priskrbi zvitek papirja za dekleti. Skrb zbujajoči so tudi brutalno dolgi treningi sparing-partnerjev, poroča časopis Las Vegas Review-Journal.

Posnetke so na Showtimu predvajali pred dvobojem za naslov svetovnega prvaka med Mayweatherjem in Marcosom Maidano prejšnji teden. Zmagal je Mayweather, ki tako v profesionalni boksarski karieri ostaja neporažen. Dobil je že 47 tekem, od tega 26 z knockoutom.

Zaskbljeni za varnost in zdravje

Drugi posnetek prikazuje maratonsko dolge treninge s sparing-partnerji, eden od dvobojev je trajal celo 30 minut. V njem se borita Hasim Rahman in Donovan Cameron, Mayweatherjeva ekipa pa stavi na razplet obračuna, še poroča lasvegaški časopis. "Pravila so takšna, da se boriš, dokler nekdo ne odneha. Fantje so borijo do smrti. To ni prav, ampak takšna so pravila," je za Showtime povedal 37-letni boksar.

S tem niso zadovoljni pri športni komisiji v Nevadi. "Skrbita nas zdravje in varnost naših borcev," je povedal direktor komisije Francisco Aguilar: "Za naše športnike ne skrbimo zgolj na tekmah, ampak tudi na treningih. Nekateri naši športni delavci so zaskrbljeni glede posnetkov, ki so jih videli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.