Šport
37 ogledov

Maze: Če zmagam v Mariboru ...

tina maze EPA
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je v intervjuju za italijanski rožnati časnik spregovorila o pripravah na poslednjo tekmo njene kariere.

Tina Maze se vneto pripravljala na poslovilni veleslalom, s katerim bo 7. januarja v Mariboru sklenila svojo bogato športno pot. Priprave so zaznamovale razprtije s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), zataknilo pa se je tudi na relaciji med Team to aMaze in Mednarodno smučarsko zvezo (Fis). 

''Fis mi ni priznala statusa poškodovane tekmovalke, potem pa se je glede pokroviteljev zataknilo še v domači zvezi. Na srečo se je vse razrešilo. Želim si prave tekme,'' je svojo namero za Gazzetto dello Sport razkrila Mazejeva. Na vprašanje, ali to pomeni, da si v Mariboru želi zmagati, je Črnjanka odvrnila: ''(smeh)... Če bom zmagala, bom morda razmislila o povratku. Šalo na stran, osredotočena sem le na nastop. Sledim svojemu trening programu. Smučati znam, manjka mi le nekaj moči. Pomembno je, da sem zraven. Potem pa kdo ve, kdo ve.''

Tema pogovora je nanesla tudi na najboljšo smukačico letošnje sezone Ilko Štuhec. ''Zelo je močna. Končno ji je uspelo. Škoda, da se to ni zgodilo že prej, saj bi bilo zelo lepo, če bi si stopničke delila z njo ali Ano Drev. Nikoli nismo trenirale skupaj. Mislim, da sem ji utrla pot in prestregla nekaj udarcev, zdaj pa ima tudi Ilka lahko svojo ekipo,'' je povedala najuspešnejša slovenska smučarka.

Pred tekmo v Mariboru se v celoti posveča treningu. ''Trenirala sem celo za božič,'' je razkrila in dodala, da je bilo prvo leto izven karavane svetovnega pokala vse prej kot lahka preizkušnja.

''Zelo težko. Težko se je bilo privaditi, da ostanemo doma. Hvaležna sem Eurosportu, da mi je ponudil to vlogo. Pogrešala sem ekipo. Andree (Massi, op. a.) nisem pogrešala, ker je bil ob meni. Pogrešala sem tekme, treninga pa ne,'' je zaključila 33-letnica.

Komentarjev 23
  • Zmago 09:36 03.januar 2017.

    Ja @grižar tokrat si se malo popravil, ampak te še dajejo bolezni, ki si jih naštel ;-))))Mogoče ti lahko pomaga kak ........... živinozdravnik ;-))))

  • amanita 19:24 02.januar 2017.

    dej usrane, izkaži se - po možnosti spelji na Lisici, kot najboljši...... da te vidimo pezde !

  • amanita 19:22 02.januar 2017.

    Tina držim pesti, da ti na štajerski lisički uspe tako, kot si sama želiš !