Šport
78 ogledov

Maze o Prevcu: To imaš ali pa nimaš

Adria Mobil v v Düsseldorfu Adria Mobil
V intervjuju za TV Slovenija, ki ga je opravila njena nekdanja kolegica Ana Kobal, je Tina Maze spregovorila tudi nekaj besed o svoji prihodnosti. Trenutno jo sicer bolj zanimajo nastopi Petra Prevca, nad njimi je navdušena.

Najuspešnejša slovenska zimska športnica vseh časov je imela tokrat precej drugačne božične in novoletne praznike. "Manjka mi nič, je pa res, da vseh teh stvari nisem navajana in preživljam leto, v katerem se navajam na druge stvari. Smučanje sem poznala od A do Ž in je bilo vse nekako rutinsko. Vedno sem vedela, kaj se dogaja, zdaj pa so to neki novi začetki. Od kuhanja do pospravljanja in novinarskega dela, ki ga opravljam," je v intervjuju za nacionalko dejala dobitnica dveh zlatih olimpijskih kolajn. Skupno je na ZOI prejela štiri odličja, na SP pa devet - štiri zlata in pett srebrnih.

O morbitnem nadaljevanju kariere Tina Maze pravi: "Stvari so nekako pol-pol. Neugodno mi je odgovarjati na ta vprašanja, da me ne bi ljudje napačno razumeli. Moje prepričanje se spreminja iz dneva v dan. Kar rečem danes, morda jutri sploh ne bo držalo in bom imela veliko voljo."

V zadnjem času je šampionko s svojimi predstavami sicer razveseljeval Peter Prevc: "Razumel je, ko sem rekla, da zmagovati je drug šport, kot pa biti drugi ali tretji. Ko si enkrat na tem nivoju, je potreben preskok, da si upaš zmagati. To je korajža, ki je nima vsak, naučiti se je pa tega tudi težko. Imaš ali pa nimaš. Da je serijski zmagovalec, pa je Peter sigurno dokazal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.