Šport
15 ogledov

Maze: "Ponosna na prvo vožnjo"

tina maze sölden zmaga Reuters
Črnjanka Tina Maze je zmagala na uvodnem veleslalomu sezone v avstrijskem Söldnu. Na prvi tekmi svetovnega pokala alpskih smučark je bila druga Avstrijka Kathrin Zettel in tretja njena rojakinja Stefanie Köhle. Mazejeva je po slavju dejala, da ni niti pomislila na morebitno odpoved kljub temu, da so zaradi megle start dvakrat prestavili.

"Zelo smo si želeli druge vožnje. Čakanje je bilo ... Ne veš, kaj bo. Upanje je zadnje, ki umira. Nisem hotela niti pomisliti na to, da bi bila tekma odpovedana. Želela sem ohraniti pozitivno razpoloženje in izteklo se je po naših željah. Zelo sem vesela," je čakanje na svojo 12. zmago v karieri in tretjo v Söldnu opisala Tina Maze.

Že po prvi vožnji je imela ogromno prednost. Francozinja Tessa Worley je bila edina, ki je zaostala manj kot sekundo (+0,74), Nemko Viktorio Rebensburg, najboljšo veleslalomistko sveta zadnjih dveh sezon in olimpijsko zmagovalko, pa je prehitela za več kot sekundo; obe omenjeni sta v finalu tik pred Mazejevo predčasno končali nastopa. Mazejeva je dejala, da je bila v drugi vožnji bolj sproščena, kot običajno v preteklosti v podobnih položajih, posebej pa je izpostavila prvi nastop.

"Zelo sem ponosna na mojo prvo vožnjo. Bila je resnično vrhunska, napadalna. Bil je izjemen občutek, ko sem se tako smučala. V drugi vožnji je bilo povsem drugače, bila je težka proga in sem se ves čas borila. Kar razmetavalo me je po progi, včasih mi je kakšno nogo skušalo potegniti vstran. Toda letos sem zelo dobro pripravljena in sem prebrodila vse težave."

Maze Sölden veleslalom alpsko smučanje | Avtor: EPA EPA
Odlična izbira opreme

Mazejeva je očitno skupaj s svojo ekipo izbrala tudi odlično opremo, s čemer je imela v začetku minule zime nekaj težav. "Že treningi so pokazali, da lahko dobro smučam. Nisem sicer imela primerjav z ostalimi med pripravami, vendar se je očitno vse skupaj odlično izšlo. Resnično sem bolje pripravljena kot v prejšnji sezoni. Smučam zelo dobro. Sedaj moram to pokazati na tekmah. Lažje se borim in pokažem, kaj znam. Uspelo mi je. Sedaj se ne mislim varčevati in bom napadala na vso moč. Potem pa bomo videli, kako se bo ta sezona razpletla," je pojasnila Mazejeva.

Tina je tako uvodni nastop opravila v velikem slogu, kar je ocenil tudi vodja njene ekipe Andrea Massi, ki pa je izpostavil tudi izjemno delo trenerja Livia Magonija, fizioterapevtke Nežke Poljanšek in pomemben prispevek novega serviserja Andrea Vianella.

Ana Drev, druga slovenska finalistka, je bila 13. in je po 22. mestu na prvi progi na koncu izenačila svojo tretjo uvrstitev v karieri. "Pogoji v finalu so bili nemogoči, od prvih do zadnjih vrat sem imela meglo na progi. Napad je bil zato zelo tvegan. Delala sem ves čas manjše napake, vendar je bilo to očitno bolje, kot nekakšna stabilna vožnja brez tveganja. Vesela sem, da se je premaknilo glede na lansko sezono, da sem naredila korak naprej. Dejala sem, da ne bom zadovoljna zgolj z uvrstitvami v finale v tej zimi in sedaj napovedujem, da bom še boljša, kot danes," je zatrdila Drevova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.