Šport
59 ogledov

Maze: Živčnost je prisotna, a tudi energija

Tina Maze EPA
Tina Maze je s četrtim mestom v slalomu prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi, Anna Fenninger zaostaja za 18 točk. Črnjanka je skupno tretja v slalomu, tretjič zapored pa je mali kristalni globus osvojila Američanka Mikaela Shiffrin.

"Po dveh slalomih, ki mi nista šla, sem dobro nastopila. Zadnji slalomski trening smo res dobro opravili. Dokazala sem se na tej tekmi, dobro sem se odzvala po vseh težavah v zadnjem času. Zadnja tekma ni bila zabava, preveč stresa je bilo, da bi smučala le za zabavo. Potrebno pa bo napadati in se boriti tudi na zadnji tekmi sezone," je dejala Mazejeva po nastopu.

"Živčnost je prisotna, s tem se že nekaj časa ukvarjam, toda potrebno je ostati osredotočen. Prevzela sem sicer vodstvo, toda jutri se bo vse odločalo. Veleslalomskega treninga nisem opravila, toda sedaj, ko sem zdrava, se povsem drugače počutim. Upam, da bom jutri prikazala najboljši veleslalom v sezoni. Energije imam dovolj. Po vseh zdravstvenih težavah se počutim veliko bolje. Prav grozljivo pa je bilo prejšnji teden v Areju, ko sem bila bolna. Sedaj je to za mano," je dejala Korošica.

"Prvi nastop je bil za Tino zelo težak. Glede na vse v zadnjem obdobju je bilo težko vse skupaj tempirati. V finalu je posebej uspešno nastopila v spodnjem delu in mislim, da ima dovolj energije. Mazejeva je veleslalomistka, kar sem povedal že leta 2007. Ekipa, ki je zelo dobra, verjame vanjo. Vedno sem prepričan v uspeh, drugače je sicer bolje, da sploh ne startaš," pa je pred zadnjo tekmo sezone menil Andrea Massi, vodja ekipe Team to aMaze.

Mikaela Shiffrin | Avtor: EPA EPA
Njena velika tekmica Anna Fenninger je bila v slalomu 23. in je tako ostala brez novih točk, Mazejevo pa so ugnale le Velez Zuzulova, Hansdotterjeva in Shiffrinova. Ta je pri dvajsetih letih tretjič slavila s skupnem slalomskem seštevku pokala in se je izenačila s Hrvatico Janico Kostelić, več malih slalomskih kristalnih globusov pa so doslej osvojile le Švicarki Vreni Schneider (6) in Erika Hess (5) ter Avstrijka Marlies Schild (4). To je tudi tretji globus za ZDA med smučarkami v tej zimi, saj je Lindsey Vonn slavila v smuku in superveleslalomu.

"Frida Hansdotter je v tej sezoni zelo pritiskala in mi precej otežila delo, saj je zelo dobro smučala. Vesela sem, da mi jo je uspelo na koncu vendarle prehiteti. za ta uspeh pa sem morala danes tudi na drugi progi dati vse od sebe," je pojasnila Shiffrinova. Tina Maze je v slalomskem seštevku osvojila bron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.