Šport
17 ogledov

Mazejeva in tekmice brez tekme

Tina Maze Reuters
Prireditelji veleslaloma za svetovni pokal v Andori so morali preizkušnjo odpovedati zaradi premočnega vetra.

Prva vožnja veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v andorskem kraju Soldeu je bila najprej prestavljena za dve uri na 12. uro, nato pa je bila zaradi premočnega vetra tudi odpovedana. Organizatorji upajo, da jim bodo v soboto vremenske razmere bolj naklonjene, ko je na sporedu še en veleslalom.

Slovenske barve bodo na tekmi zastopale Tina Maze, Ana Drev in Mateja Robnik, v nedeljskem slalomu pa bo poleg Mazejeve na startu še Katarina Lavtar. Kljub slabšim uvrstitvam v Garmisch-Partenkirchnu je Mazejeva pred preizkušnjami v Andori razmišljala pozitivno. "Ga-Pa ni bil uspešen, ampak naslednje priložnosti so že tu. Mi delamo maksimalno," je na blogu zapisala Črnjanka. Ta je v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno druga, za izjemno Američanko Lindsey Vonn zaostaja za skoraj 500 točk, pred tretjo Nemko Mario Höfl-Riesch pa ima 72 točk prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.