Šport
46 ogledov

Mazejeva dobila severnega jelena - Viktorja

Maze Viktor slalom Levi EPA
Tina Maze je po svoji premierni zmagi v Leviju dobila prav posebno nagrado, finski organizatorji so ji namreč podarili tudi severnega jelena, ki ga je Korošica, v duhu zmagoslavja, poimenovala Viktor.

Najboljša slovenska smučarka vseh časov je s slavjem v Leviju Sloveniji priborila 70. zmago v svetovnem pokalu, od tega jih je Tina Maze prispevala 24. Trinajst zmag ima Črnjanka v veleslalomu, štiri v slalomu, eno v superveleslalomu, ter po tri v smuku in superkombinaciji. Izmed vseh slovenskih zimskih športnikov ima sedaj prav toliko zmag kot Mazejeva upokojena smučarska tekačica Petra Majdič.

Med slovenskimi smučarji ima Bojan Križaj osem zmag, Mateja Svet sedem in Špela Pretnar šest. Za 47 od 70 zmag slovenskega smučanja so zaslužne ženske, moški so jih prispevali 23. Več kot polovica slovenskih zmag (36) je bilo izborjenih v slalomu. 

Viktor kot kameli

Mazejeva je s strani finskih organizatorjev prejela tudi severnega jelena, že na zmagovalnem odru mu je dala zmagi primerno ime - Viktor. Slednji bo najbrž ostal na Finskem, a vsekakor ne gre spregledati lepe simbolične geste prirediteljev v Leviju. Morda pa je vseeno bolje, da bo Viktor ostal doma, čeprav bi bil pogled nanj, kako skupaj s kamelama, ki ju je sedanji predsednik republike Borut Pahor kot premier dobil v dar od pokojnega libijskega voditelja Omarja Moamerja el Gadafija, teka po koroških pašnikih, sila privlačen.

"Že včeraj sem premišljevala, kako bi ga poimenovala v primeru zmage. Poigravala sem se z Vistorjem, tudi Olimpus bi mi bil všeč, toda odločila sem se za prvo ime," je pojasnila Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.