Šport
25 ogledov

Mazejeva najboljša za slovito Gazzetto

Andrea Massi, Tina Maze Saša Despot
Italijanska Gazzetta dello Sport je za najboljšo športnico na svetu izbrala Tino Maze, dvakratno olimpijsko zmagovalko iz Sočija. Eden izmed najvidnejših športnih časnikov na svetu je v 37. glasovanju za športnika leta določil italijanskega kolesarja Vincenza Nibalija, svetovni nogometni prvaki Nemci pa so ekipa leta.

"Kakšna čast. Hvala Gazzetti in vsem mojim navijačem v Italiji ... Leto sem sklenila v Italiji," se je prek družabnega omrežja zahvalila Tina Maze. Bila je prva s 53,5 odstotki glasov pred tremi Američankami. Druga je bila tenisačica Serena Williams (22,6), tretja plavalko Katie Ledecky (12,4) in četrta odbojkarica Kimberly Hill (5,9). Novozelandka atletinja Valerie Adams je peta (5,6).

Real drugi, Spursi tretji

Zmagovalec Toura Vincenzo Nibali je dobil kar 71,7 odstotka glasov in slavil pred Špancem Marcom Marquezom (13,8), svetovnim motociklističnim prvakom v MotoGP, tretji je bil portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo (5,9).

Nemški nogometaši so dobili 30,6 odstotka glasov, drugi so bili nogometaši Reala iz Madrida (28,5), tretji pa košarkarski prvaki lige NBA iz ekipe San Antonio Spurs (21,4).

Komentarjev 1
  • 4krogci 18:55 31.december 2014.

    Pa ne da je tud ta najdla podkupljivo organizacijo, tko kot njen strankarski kolega sodišče hahahahahahahaha