Šport
53 ogledov

Mazejeva naletela na znan obraz

tina maze vreni schneider Reševalni pas/Twitter
Slovenska kraljica belih strmin je imela priložnost spoznati eno od najboljših smučark vseh časov in njeno vzornico Vreni Schneider.

Tina Maze je pred dobrima dvema tednoma v pogovoru za TV Slovenijo namignila, da se ne namerava vrniti v tekmovalni pogon. ''Sama pri sebi že nekaj časa vem, kaj in kako. Z uradno odločitvijo bom počakala, da jo vsi prejmejo. In seveda ne morem lagati: če nimam prave tekmovalne energije, ne morem lagati, da jo imam, ker je nimam. Jasno pa se je treba odločiti,'' je 30. marca izjavila najuspešnejša slovenska alpska smučarka.

Uradna potrditev odločitve, o kateri je spregovoril tudi nekdanji vodja njene ekipa Andrea Massi, bo tako morala še nekoliko počakati. 

Mazejeva se je po koncu lanske sezone odločila za enoletni premor, obilico prostega časa pa ni porabila za lenarjenje, temveč se je in se še vedno udejstvuje v različnih projektih. 

Zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal je imela v teh dneh priložnost spoznati svojo vzornico in trikratno dobitnico velikega kristalnega globusa Vreni Schneider. ''Hvala, Vreni,'' je fotografiji dveh legend alpskega smučanja pripisala Mazejeva.

Švicarska športnica stoletja

Vreni Schneider je najboljša  švicarska alpska smučarka vseh časov in tretja najuspešnejša v zgodovini tega tekmovanja, za Annemarie Moser-Pröll in Lindsey Vonn. V svoji karieri je osvojila tri velike in 11 malih kristalnih globusov. Slavila je na 55. tekmah za svetovni pokal in bila izbrana za švicarsko športnico stoletja.

Poleg omenjenih dosežkov se lahko pohvali še s tremi zlatimi, eno srebrno in eno bronasto olimpijsko kolajno, zelo uspešna pa je bila tudi na svetovnih prvenstvih, kjer je osvojila tri zlate, dve srebrni in bronasto odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.